Заборгованість по ПДВ - чому відрізняється сума заборгованості по ПДВ в електронному кабінеті та реєстрі транзакцій

Чому відрізняється сума заборгованості по ПДВ в елек. кабінеті в розділі розрахунки з бюджетом (переплата 5000грн) та реєстрі транзакцій (борг 30000грн)?

На яку суму треба дивитися?

17.06.2021 14:37 2534

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1600
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Справа в тому, що в системі стан розрахунків з бюджетом електронного кабінету може не коректно відображатись інформація, особливо у випадку якщо зарахування оплати податковою відбулось на інший рахунок, або вами помилково сплатили не на той рахунок. Оновлення інформації в електронному кабінеті відбуваються не завжди, а якщо є відповідне рішення посадової особи ДПС або подано звітний документ подання якого призводить до зміни показників в кабінеті.  

При цьому реєстр транзакцій в кабінеті в реальному часі відображає коректну інформацію. Тому скоріше за все у вас наявний борг саме в розмірі 30000 грн., а 5000 грн. є сумою неправильно сплачених або не правильно зарахований коштів сплачених в рахунок оплати ПДВ. 

Ви можете через електронний кабінет подати Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС. Надсилається він за формою «F/J1300204» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету. 

Також можете подати запит за формою J1302301/F1302301 «Запит щодо отримання реквізитів електронного рахунку та інформації щодо залишку коштів на такому рахунку» та побачите стан вашого ПДВ рахунку співставите дані відповідей на вказані запите якщо розбіжність не буде усунуто та з вказаних відповідей не буде видно причину то необхідно звертатись до податкової за роз`ясненням про причини не зарахування 5000 грн. в оплату боргу по ПДВ. 

Надати точну відповідь на ваше запитання не знаючи які саме дії ви вчинили складно та після чого в стані розрахунків відобразилась переплата, складно. Все буде ґрунтуватись на моїх домислах.  

Якщо маєте додаткові питання або не отримали повну відповідь на ваше питання телефонуйте за тел 063 999 1111 

З повагою адвокат Дайнеко Ігор

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram