Автоматичне продовження пенсії під час карантину

У моєї дружини інвалідність 3 групи (укорочення лівої ноги з народження). Вона оформлювала пенсію останній раз ще до того, як вийшла заміж. Недавно подзвонили із соцзахисту, і сказали що у нас вже півроку начиляється пенсія(типу карантин і всім продовжили автоматично) і треба йти в МСЕК і приносити в соцзахист. В МСЕК ми йти не можемо, маленька дитина, і вже не проживаємо в місті, де лежить справа із соцзахисту. Ми сказали що не будемо продовжувати, а значить треба повернути державі всі ці кошти 1712грн * 8 місяців. Плюс ще сказали треба заплатити штраф за те, що не змінили прізвище після одружння. Справа лежить ще на дівочу фамілію. Чи маємо ми якийсь шанс не платити ці гроші, а просто перервати начислення пенсії

02.07.2021 13:21 2738

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
418 відгуків (416 +) (2 -)
Консультацій: 1592
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня.

Згідно п. 14-6 ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" у разі пропуску в період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, строку повторного огляду медико-соціальної експертизи особою з інвалідністю виплата пенсії по інвалідності не зупиняється до закінчення терміну дії зазначених заходів з подальшим проведенням перерахунку розміру виплаченої пенсії на підставі заяви та результатів переогляду особи з інвалідністю.

У зв'язку вище викладенеми єдиним сапособом не повертати вказану суму коштів до УСЗН це пройти переогляд, якщо за результатами переогляду буде встановлено знову групу інвалідності то ви нічого не повинні повертатати, а вам щей про довжать виплати на новий період. Якщо за результами переогляду вам не встановлять інвалідність то УСЗН здійснить перерахунок та буде вимагати поверення коштів як такі, що набуті без правової підстави.

Бажаю успіху. 

Адвокат Дайнеко Ігор

  

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram