Кредитний донор

Добрый вечер. Кредитный донор прислал мне договор переуступки на почту. Там есть пустые графы для даты, суммы кредита и срока кредита. Внизу есть печать и подпись кредитной организации и подпись с адресом и номером паспорта самого донора и место подписи для меня. В договоре фигурирует оплата мной процентов по налогам за данную операцию предоплатой. Все это онлайн. Я оплатила. Но поздно вечером. Донор перезвонил после проплаты и сказал, что сейчас не может уже дозвониться в организацию,которая даёт кредит, а все сделает завтра и перезвонит. Свой процент за услугу донор возьмёт после поступления кредита на мою карточку. Меня настораживает, что сумма очень большая, а все происходит в телефонном режиме. Мной была написана записка с просьбой выдать мне сумму сроком на 6 лет и представлены фото паспорта и кода. Обычно,я читала,что аферисты исчезают после предоплаты,а этот донор сам позвонил, как и обещал. Вроде бы, понимаю,что никто скорее всего деньги мне не пришлёт,но Надежда есть. Это афера или нет? И,если афера, то зачем тогда донор пообещал мне завтра перезвонить, мог же исчезнуть с предоплатой и всё? Я читала, что чёрный кредитор может прислать смс ,что деньги ушли на мою карточку, но ничего не отправлять. Тогда этот донор может требовать с меня свой процент, а деньги я так и не увижу. Как разобраться?

15.07.2021 23:50 1165

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1600
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня.

Це на 99% шахрайство. 
Обіцянка перетелефонувати необхідна для того щоб шахрай міг як можна швидше отримані кошти вивести з рахунків на які назбирали попередніх оплат з фінансово не грамотних людей. Скоріше за все шахраю відомо, що в деяких випадках кіберполіція може встигнути відслідкувати рух коштів та осіб які беруть участь в транзакціях. Для того щоб не відслідкували та не знайшли по гарячих слідах застосовується такий метод. Ви чекаєте дзвінка а шахрай виводить кошти. І ще в таких схемах досить часто шахраї ні куди не ховаються, оскільки договір який ви підписали прописаний так що ви заплатили кошти за послугу яка на документах буде вважатись такою що виконана вам тоді доведеться звертатись до суду щоб оскаржити договір та повернути кошти, оскільки поліція на вашу заяву в такому випадку скаже йдіть до суду бо цивільно-правові відносини. 

Раджу написати заяву про вчинення шахрайства та подати до поліції або через посилання https://ticket.cyberpolice.gov.ua подайте звернення до кіберполіції 

Бажаю успіху!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram