Официальное трудоустройтво

Добрый вечер! Нужна помощь в вопросе об официальном оформлении на работу. Обязательно ли требуется документ об образовании при официальном оформлении, если работа не по специальности? Так как высшее образование не оконченное, подойдут ли документы о среднем образовании?

02.08.2021 19:50 1337

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
419 відгуків (417 +) (2 -)
Консультацій: 1592
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. 

При укладенні трудового договору громадянин зобов’язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер), трудову книжку, за наявності — документ військового обліку, а у випадках, передбачених законодавством, — також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров’я та інші документи (ст. 24 КЗпП)

Таким чином документ про освіту (про спеціальність, кваліфікацію, відповідний освітньо-кваліфікаційний рівень) обов'язково подається лише у випадку якщо спеціальним законодавством визначено обов'язкову наявність відповідно кваліфікаційного рівня або спеціальності у кандидата на заміщення вакантної посади. Якщо таких спеціальних вимог до кандидата законодавство не містить то подання документа про освіту не є обов'язковим, а його не подання не може бути підставою для відмови в укладенні трудового договору.  

На жаль, Ви не зазначили, за якою посадою маєте намір працювати, тому перевірити наявність спеціальних вимог до кандидата на заміщення такої посади не є можливим.

Якщо маєте додаткові питання звертайтесь.

Бажаю успіху!  

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram