Не врахований стаж

Доброго дня. Виникла така СИТУАЦІЯ.на фірмі мы переходили з однією компанії в іншу. Коли я звернулась в Пенсійний фонд, взяти довідку додаток 9,про страховий стаж. виявилось що дані відсутні за 2018 2020 роки, хоча я рахувалась офійно працевлаштованою. На роботі мені надали копію трудової та довідку про доходи та відрахування за дані роки, з якими я повторно звернулась до Пенсійного фонду. Отримала відповідь, що внести дані роки стажу неможливо, потрібно щоб сама організація зверталась з офіційним запитом. Але дане підприємство продали іншому власнику і це зробити неможливо. Хочу отримати консультацію, що в даній ситуації можна вирішити,та чи варно складати позов в суд.

14.10.2021 13:21 826

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 3 роки
410 відгуків (408 +) (2 -)
Консультацій: 1573
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. 

Пенсійний фонд вам повідомив недостовірну інформацію, або ви звертались до ПФУ з цим питанням до 23.07.2021 року.

Пенсійний фонд постановою від 12.03.2021 р. №11-1 (зареєстрована в Міністерстві юстиції 16.06.2021 р. за №802/36424) затвердив Порядок подання відомостей про трудову діяльність працівника, фізичної особи - підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі, який набрав чинності 23.07.2021 року.

Згідно з ним, відомості про трудову діяльність працівника подаються страхувальником за працівників або самим працівником до ПФУ. Зробити це можна через вебпортал електронних послуг ПФУ в електронній формі з обов'язковим накладанням кваліфікованого електронного підпису страхувальником або працівником, які подають інформацію, одним із таких способів:

  • у вигляді копій передбачених законодавством документів, виготовлених шляхом сканування;
  • в оцифрованому вигляді – шляхом створення відповідного електронного запису в електронному кабінеті страхувальника або застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, до якого додаються скановані копії документів, на підставі яких створюється запис.

Електронні копії сторінок трудової книжки та документів про стаж, що визначені Порядком №637, виготовляються шляхом їх сканування.

Таким чином, якщо маєте всі документи на підтвердження страхового стажу, скористайтесь сервісом кабінету ПФУ за вкладкою "Відомості про трудову діяльність" та подайте інформацію про трудовудіяльність. Якщо відомості після подання документів не відобразяться то звертатись потрібно до суду та оскаржувати бездіяльність ПФУ щодо не проведення у відповідність даних обліку трудової діяльності.

Бажаю успіху.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram