Переведення на іншу посаду, чи потрібно звільняти та приймати працівника

Питання наступне: у ТОВ є посада Директора. Власником ( а він 1 фіз особа) було прийнято рішення прибрати посаду Директора та натомість прийняти Генерального директора та Виконавчого директора.
Є нотаріально завірене Рішення засновника, в якому прописано наступним чином:
1. Звільнити Директора Товариства.
2. змiнити одноосiбний виконавчий орган Товариства директора на виконавчИй орган - дирекцiю. Затвердити склад дирекцii: Геноральний Виконавчий директор, повноваження викласти у Статуті Товариства.
2. Призначити на посаду Генерального директора та Виконавчого директора.
як потрібно діяти кадровику, звільнити директора та знову прийняти але вже на посаду Ген директора, чи просто зробити переведення з посади директора на посаду Ген директора, при умові якщо це одна людина.
Якщо потрібно звільнити та знову прийняти як бути з компенсацією за не використану відпустку, чи потрібно виплатити компенсацію при такому звільненні, якщо працівник не вимагає?
Дякую.

19.10.2021 11:44 4997

Консультація виконавця

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
У сервісі: 5 років
59 відгуків (59 +) (0 -)
Консультацій: 213
Топ 3 спеціалізації:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

У загальному випадку для кадровика розпорядчим документом є не Рішення засновника, а Наказ директора, якщо, звісно, це не є одна й та сама особа. Нажаль, відповіді на це запитання на момент написання цієї відповіді я ще не побачив. Тому, що буде в Наказі директора, те й потрібно робити кадровику. Згідно того формулювання, яке наразі маємо в Рішенні, нажаль, Наказ може бути тільки про звільнення, оскільки звільнення та переведення - РІЗНІ статті КЗпП.. А потім, вже на новій посаді, - про вступ на посаду. І так, Ви праві, при звільненні ОБОВ`ЯЗКОВО не пізніше останнього робочого дня роботи на старій посаді здійснити ВСІ належні особі виплати, КЗпП виключень, окрім випадку переведення, нажаль, не має. 

Що стосується переведення, то, зважаючи на зазначене вище, це був би НАЙКРАЩИЙ варіант, але, для цього потрібно змінити у нотаріальній формі Рішення засновника, замінивши у ньому звільнення та прийняття на переведення за статтею 32 КЗпП України. Якщо особа, яка приймає Рішення (Засновник), та Директор - різні особи, то потрібна ще й згода Директора, наприклад, у вигляді заяви на ім`я Засновника: "Прошу перевести мене з посади Директора на посаду Генерального директора з (дата)." Якщо ж Засновник та Директор одна особа, то така заява не потрібна.

Якщо будуть додаткові питання - звертайтесь. З повагою, аудитор Бутник І.М.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram