Консультація по сімейній справі

Доброго дня. Мене цікавить декілька питань.
Ми з жінкою жили разом, але не офіційно. Вона родила двох дітей, за першою дитиною вона почала гуляти пропадати по ночах, і тому подібне.
Я з нею розстався, але гроші на дітей скидав, від 5 до 8т грн в місяць. Зараз вона хоче подати на аліменти і щоб я виплатив всю суму за всі роки. І ще таке у мене появилась нерухомість записана на мене, чи вона може щось відсудити в мене, і взагалі як з цим бути?

21.10.2021 12:27 1091

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
731 відгук (730 +) (1 -)
Консультацій: 1853
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

Попорядку:

1. Жінці ще потрібно довести в суді, що ви проживали разом. Але якщо Ви записані як батько дітей, то проблем зі стягненням аліментів у неї не буде.

2. Аліменти можна присудити, починаючи з того моменту, коли подана позовна заява до суду. За попередні року вона не зможе стягнути аліменти.

3. Аліменти на двох дітей будуть складати1/3 від офіційної зарплати. 

4. Щоб колишній дружині претендувати на квартиру, необхідно враховувати такі обставини: час придбання майна; кошти, за які таке майно було придбано (джерело придбання); мета придбання майна, яка дозволяє визначити правовий статус сумісної власності подружжя. Якщо дружина ніде не працювала, або ж її доходи не дозволяють отримати хоча б половину суми на купівлю квартири, то суд їй відмовить. І навпаки, якщо Ви покажете в суді докази (джерело надходження коштів), тобто докажете що самі назбирали на квартиру, або ж отримали кошти від родичів, чи від продажу іншого рухомого чи нерухомого майна, то у дружини шансів немає. Також важливо, коли придбана квартира: в момент спільного проживання, чи після розставання. Але в будь-якому разі, цивільний шлюб і офіційний - це різні речі. Визнати в суді спільним майном, навіть якщо воно нажитто під час спільного проживання - дуже непросто. 

Якщо відповідь потребує уточнень, пишіть на пошту ddmitr@ukr.net або набирайте 050-545-90-70

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram