Право претендування на земельну ділянку

Я власник будинку і декількох земельних ділянок які були куплені разом з будинком,одна з таких ділянок яка приватизована на мене зацікавила родичів покійної в якої я купив будинок, вони хотіли приватизувати її на себе.
Хочу дізнатись чи мають вони якесь право на цю землю в даному випадку город? і чи потрібно робити якісь дії (можливо якісь операції зв`язані з нотаріусом,документи тощо.)щоб остаточно закріпити за собою право власності на дану землю.

Дякую і продуктивного вам дня

30.11.2021 13:43 1370

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
245 відгуків (244 +) (1 -)
Консультацій: 789
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Стосовно  вашого питання повідомляємо наступне.

Для здійснення переходу права власності необхідно щоб земельна ділянка мала кадастровий номер та щоб була проведена державна реєстрацію речових прав на нерухоме майно в реєстрі речових прав на нерухоме майно відповідної земельної ділянки та об`єкта нерухомості, що знаходиться на цій земельній ділянці.

У разі якщо на земельній ділянці, право власності на яку не зареєстровано, розташовано житловий будинок, право власності на який зареєстровано, кадастровий номер на таку земельну ділянку присвоюється за заявою власників такого будинку на підставі технічної документації із землеустрою.

Документом, що підтверджують право власності на землю у вашому випадку, є витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або з Державного земельного кадастру про реєстрацію права власності.

Отже, якщо Ви зареєстрували своє право власності на цю земельну ділянку, то більше ніякими діями ваше право власності закріпляти не потрібно.

Родичі покійної власниці не можуть претендувати на її майно, яке вона продала до своєї смерті.

Якщо в реєстрі нерухомості та в Державному земельному кадастрі Ви зазначені як власник земельної ділянки, то хвилюватися не потрібно.

Перевірити інформацію можна за посиланням: 

Державний реєстр речових прав на нерухоме майно https://kap.minjust.gov.ua/services

Державний земельний кадастр https://e.land.gov.ua/auth_select

Додатково повідомляємо, шо існує онлайн-послуга "sms-маяк", за допомогою якої Ви можете контролювати усі дії, які відбуваються з вашим майном. Детальніше за посиланням https://online.minjust.gov.ua/sms/ 

Якщо Вам необхідна додаткова консультація чи перевірка в реєстрі, звертайтесь на електронну адресу pravoizachita@gmail.com

Успіхів Вам!

З повагою, адвокати Леонови

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram