Застосування РРО фрилансерами

У зв`язку з наближенням 1 січня 2022 року в багатьох виникає запитання: чи ставити мені РРО (ПРРО)?

Ця стаття відповідає на це запитання для українських фрилансерів, що отримують розхрахунки за послуги за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.

02.12.2021 10:15 2074

Консультація виконавця

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
У сервісі: 5 років
59 відгуків (59 +) (0 -)
Консультацій: 213
Топ 3 спеціалізації:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

     "Хтось в курсі нововведень щодо РРО (касових апаратів), що набирають чинності з 1 січня 2022, для ФОПів? Якщо в мене 3 група і мені надходять кошти переказами з-за кордону (оплата послуг з програмування, перекладу), чи потрібен мені РРО?" - Так зараз виглядає типове запитання на фрилансерських форумах.

     У зв`язку з цим, хочу звернути увагу на те, що ще наприкінці минулого року Законом № 1017-IX від 01.12.2020 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України..." до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" додано п. 14 ст. 9. Й правова норма вже майже рік виглядає так:

"Стаття 9. Реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій, та розрахункові книжки не застосовуються:
...
14) при здійсненні розрахунків за послуги у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів."

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/265/95-%D0%B2%D1%80/conv#n119

Тобто, вже не потрібно ані рахувати обсяги (обороти), аби не перевищити "дозволеного без РРО обороту", ані слідкувати за тим, чи відкладе знов Парламент "поголовну фіскалізацію", чи ні. Достатньо просто отримувати розрахунки за послуги виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів, і все. Прошу користуватися!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram