Уточнююча декларація про майновий стан ФОП (загальна система), чи є наслідки для переірки

Чи можна, ФОП загальна система, при здачі уточнюючої декларації про майновий стан за 2020 рік (занизили доходи) відкорегувати також витрати (збільшити)? Щоб вийти на чистий прибуток ,який був. І чи буде це причиною для податкової зробити перевірку?

15.12.2021 12:29 1459

Консультація виконавця

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
У сервісі: 5 років
59 відгуків (59 +) (0 -)
Консультацій: 213
Топ 3 спеціалізації:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

     Так, можна. Й само по собі таке уточнення не є підставою для податкової перевірки, адже, ані Методичні рекомендації щодо складання плану-графіка проведення документальних планових перевірок суб`єктів господарюваня, ані Податковий кодекс саме такої підстави для перевірки не передбачають.

    АЛЕ, таке уточнення МОЖЕ СТАТИ підставою для відповідного запиту з боку податкової щодо надання пояснень та іх документальних підтверджень, щодо такого уточнення Вами декларації, а ось відсутність від Вас таких пояснень та їх документальних підтверджень протягом 15 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту, дійсно може стати підставою для перевірки згідно статті 78 Податкового кодексу.

     Таким чином, бачу сенс у поданні згаданої Вами уточнюючої декларації лише за наявності документального підтвердження заниження показників у попередньо поданій декларації, як за доходами, так і за витратами.

     З повагою, аудитор Бутник Ігор.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram