Оглянути договір на чистоту и безпеку

Є договір в якому треба подивитися як зі сторони замовника, чи безпечно его підписувати? Хочеться зрозуміти, чи будуть в мене великі проблеми від цього договору. На що мені краще звернути увагу?

26.12.2021 12:10 1087

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
734 відгука (733 +) (1 -)
Консультацій: 1854
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

Коротко по договору:

1. З моменту працевлаштування Ви повинні відраховувати по 17% з зарплати, на протязі 2-х років. Якщо Ви приховуєте факт працевлаштування, або приховуєте дійсний розмір зарплати, або просто не надаєте виконавцю інформацію, то плата за навчання складає: розмір середньої місячної заробітної плати для штатних працівників за видом економічної діяльності «Інформація та Телекомунікації», визначеної Державною службою статистики України для міста Київ, помножений на два. Наприклад, за 2021 рік середній розмір приблизно 30 тисяч, тобто в разі прихововуання інформації будете сплачувати 17%*30000*2= 10200 грн за кожен місяць ненадання інформації.

Окрім оплати послуг, Вам виставлять штрафні санкції в розмір від 1000 до 10200 за кожен випадок порушення умов договору.

Щоб цього не трапилося, після працевлаштування Ви маєте на протязі 5-ти днів повідомити пр це Виконавця.

2. Якщо не бажаєте продовжувати навчання, то Ви зобов'язані повідомити про це Виконавця в термін 14 днів з початку навчання. Повідомлення відправити Укрпоштою цінним листом з кур'єрською доставкою, фото підписаної заяви про розірвання договору також направити Виконавцю на його електронну пошту. При виконанні цих умов Ви не маєте жодних зобов'язань перед Виконавцем. Якщо повідомили про розірвання договору з 15-го по 25-й день навчання, то в подальшому маєте обов'язок перераховувати по 17% з кожної зарплати на протязі перших 6-ти місяців роботи. Якщо повідомили про розірвання договору з 26-го по 55-й день (або по 41-й - в залежності від тривалості загального часу навчання), то будете сплачувати по 17% протягом року. Якщо ж Ви виявили бажання припинити навчання з 55- го дня (або з 41-го - в залежності від тривалості загального часу навчання), то Ви по-любому будете зобов'язані відраховувати кошти на протязі 2-х років, якщо будете працюівати в сфері ІТ-технологій.

3. Сток дії Договору 5 років з моменту підписання. Тобто якщо Ви закінчили навчання, і потім на протязі 5-ти років не знайшли роботу за фахом, то Ви не маєте жодних зобов'язань перед Виконавцем.

4. Потрібно перед підписання уточнити пункт 4.2.1. : Ви повинні сплатити перший платіж до 20-го числа місяця, в якому отримали перший дохід. А якщо Ви отримаєте перший дохід 21-го числа? Ви ж фізично не зможете розрахуватися до 20-го, але це буде порушенням умов договору. Тому пункт 4.2.1. треба змінити. Доповинити його, що в разі отримання першого доходу після 20-го числа, Ви повинні зробити переказ Виконавцю на протязі, наприклад, 5-ти днів.

В цілому ж договір нормальний, і якщо Ви згодні з його умовами, то після удосконалення пункту 4.2.1. можна підписувати.

Якщо щось незрозуміло, пишіть на пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram