Пенсія за вислугою років

Я працюю старшим вихователем у вищому навчальному закладі I-II рівня акредитації. Чи маю я право для виходу на пенсію за вислугою років, при педагогічному стажі 30 років?

02.01.2022 12:31 1307

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1600
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. 
Відповідно до ЗУ "Про пенсійне забезпечення" (посилання текст закону https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1788-12#Text ) право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення після досягнення 55 років і за наявності спеціального стажу роботи не менше 25 років на посаді за переліком закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років затвердженого  Кабінетом Міністрів України від 4 листопада 1993 р.  Постанова N 909.( далі перелік) 

Відповідно до переліку особа для виходу на пенсію за вислугою років повинна мати спеціальний стаж роботи за посадою директора, його заступники з навчально-виховної (навчальної, виховної, навчально-виробничої) роботи, старшого майстра виробничого навчання, майстра виробничого навчання, викладача, педагога професійного навчання, практичного психолога, соціальні педагога, керівника гуртків, секцій, студій та інших форм гурткової роботи.  


Таким чином, якщо ви за вашою посадовцю виконуєте додаткові фукції - заступника директора з вохлвної роботи та замажте цю посаду протягом 25 років то ви маєте право на пенсію за вислугою, якщо ні, то не маєте. 

Бажаю успіху 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram