Зміна членів правління Громадської організації

Керую Громадською організацією. Нас троє членів Правління, але один порушував статутні цілі, не з`являється на збори і взагалі невідомо де. Потрібно його виключити. А включити нових двох. Запитання, як правильно це зробити ? Оскільки ми робили збори, протокол,але реєстратор нам відмовив. Дякую

15.02.2022 16:02 989

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
720 відгуків (719 +) (1 -)
Консультацій: 1893
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Вітаю!

Порядок зміни в керівних органах ГО, а також прийняття рішення   має бути визначений в Статуті (ст. 11 ЗУ "Про громадські об'єднання"). Аже закон не регулює такі пиатння. Скоріше за все, протокол що ГО надало до державного реєстратора не відповідає Статуту. Або строки на здійснення реєстраційних дій з дати прийняття рішення пропущені ( 60 днів з дати прийняття рішення згідно до ст. 9 Закону). Але рішення державного реєстратора про відмову має бути обгрунтованим та письмовим, в якому зазначаються підстави відмови. Тому, мені бажано спочатку ознайомитися із Вашим Статутом, протоколом зборів, та відмовою реєстратора у здійсненні реєстарційних дій. У разі, якщо Ваш протокол складений без значних порушень, та рішення державного реєстратора буде необгрунтованим, то таку відмову можна оскаржити в судовому порядку та зобов'язати державного реєстратора зареєструвати зміни. У разі, якщо Вами допущені помилки, я Вам надам алгоритм дій що робити далі.

Тому, прошу скинути мені протокол, статут та відмову (якщо Вам надавали) на ознайомлення на ел адресу marina.bekalo@gmail.com, я зможу надати відповідь Ваших подальших дій. 

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram