Про деталі групи інвалідності

Доброго дня на даний час в Україні воєний стан
В мене закінчується термін дії третьої групи та соціальна виплата
Як при такому стані поновлюються документи і чи поновлювати взагалі можливо?

В мене 3 група інвалідності з дитинства і я ще отримую виплату по втраті годувальнника на даний час мені 22 до якого віку виплачуватимуть цю допомогу?
Чи після того як я вийду заміж і буде заміна документів її перестануть виплачувати?

27.02.2022 09:36 883

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
246 відгуків (245 +) (1 -)
Консультацій: 793
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня!

Стосовно вашого питання повідомляємо наступне

Щодо продовження дії інвалідності та соціальних виплат  - людям з інвалідністю, які не встигли пройти обстеження і отримати висновок медико-соціальної експертизи про встановлення чи продовження статусу особи з інвалідністю, виплата соціальної допомоги триває на період воєнного стану і на один місяць після дати його скасування. Тобто зараз нічого не потрібно продовжуватитільки після закінчення зазначених вище обставин. Також ви можете зателефонувати до соцзахисту у робочі дні на телефон гарячої лінії та врегулювати це питання.

Щодо допомоги по витраті годувальника - державна соціальна допомога дитині померлого годувальника призначається до досягнення дитиною 18 років. Дітям померлого годувальника, які навчаються за денною формою навчання у школах, професійно-технічних і вищих навчальних закладах (у тому числі в період між завершенням навчання в одному із зазначених навчальних закладів та вступом до іншого навчального закладу або у період між завершенням навчання за одним освітньо-кваліфікаційним рівнем та продовженням навчання за іншим за умови, що такий період не перевищує чотирьох місяців), державна соціальна допомога призначається до закінчення ними навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення 23 років, а дітям-сиротам – до досягнення 23 років незалежно від того, навчаються вони чи ні. 

Після одруження чи в будь якому іншому випадку, який впливає на право отримання соціальних виплат (склад сім'ї, навчання, зміна місця проживання та інше), до соцзахисту подається оновлений пакет документів для вирішення питання щодо подальшої виплати соціальної допомоги.

Якщо у Вас є додаткові питання - звертайтесь.

Успіхів Вам!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram