Виїзд за кордон з великою кількістю хвороб

10 років назад проходив військову лікарську комісію, зробив усі аналізи і мали визнати непридатним, але повістку на заключну комісію мені не вручив поштар і я не зміг на неї потрапити. Зараз мені 31, військового квитка не маю, лише приписне свідоцтво, але хвороби залишились. На обліку стою в Києві, а зараз перебуваю в Вінниці, які мої дії, щоб завершити комісію і нарешті отримання відстрочки від призову, або непридатні до служби. Чи можна проходити комісію не за місцев приписки, бо в Києві зараз небезпечно. І чи треба приходити у військомат зразу з усіма аналізами та заключеннями? І чи є який перелік хвороб, чи інших способів виїхати за кордон? Потрібно вивезти на лікування бабусю, сама вона не хоче їхати.

05.03.2022 21:28 901

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
742 відгука (741 +) (1 -)
Консультацій: 1934
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Доброго вечора.

В Вінниці Ви можете звернутися до військомату, отримати направлення (повістку) на ВЛК. Пройти всі процедури заново, обійти всіх лікарів, з самого початку. Якщо ВЛК визнає Вас непридатним до військової служби (без ремарки "обмежено придатний у військовий час"), то Ви з таким висновком ВЛК або довідкою (посвідченням) про відстрочку можете виїхати за кордон. Щодо переліку (статті) хвороб , то вони затверджені Положенням про ВЛК (див. за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#n1527 )

Ви можете мені  написати які у Вас є діагнози, я попередьо можу оцінити яка стаття відповідає Вашому захворюванню та ступень приданості до військової служби. Звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram