Информация о выезде мужчины с белым военным билетом за границу

Здравствуйте, у мужа белый военный билет, в котором указано «14.10.2010р. призовною(медичною) комісією …. визнаний непридатним до військової служби із зняттям з військового обліку за гр.1 ст.74а розкладу хвороб(наказ МО України 2008р. Номер 402), і знятий з військового обліку.»
Позвонили на границу, сказали должно быть написано «виключений», а не «знятий». Поискали, таких не существует билетов, во всех пишет снят. Зачем тогда нужен этот билет военный, если он ничего не даёт. И возможно ли в военкомате получить справку об исключении, только на основании этого билета, или прохождение медкомиссии неизбежно?

10.03.2022 12:55 2300

Консультація виконавця

доброго дня!

 Постановою Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 року № 921 (із змінами і доповненнями, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2019 року № 74) затверджений порядок ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних

Для зняття з військового обліку усі військовозобов’язані зобов’язані особисто прибути до Р(М)ВК за місцем проживання, подати заяву на ім’я військового комісара Р(М)ВК про зняття їх з військового обліку, паспорти громадян України, військові квитки або тимчасові посвідчення військовозобов’язаних, а під час мобілізації або введення в Україні правового режиму воєнного стану звернутися за наданням відповідного дозволу до військового комісара Р(М)ВК із заявою.

Підставами для зняття військовозобов’язаних з військового обліку у Р(М)ВК є:

      - для осіб, які за рішенням військово-лікарських комісій (призовних комісій) визнані за станом здоров’я непридатними в мирний час, обмежено придатними у воєнний час через хвороби, які пов’язані з розладами психіки і поведінки, нервової системи, та їх наслідки;

Але Ваш чоловік може бути непридатний у мирний час, але може бути обмежено придатний у военний час.

ці дані є у военкоматі. також по даним останньої медичної комісії якщо його було пожиттєво знято то проходити не потрібо.

якщо ні - і він обмежено придатний у военний час - то проходити обовязково

я так розуію ви хочете прертнути кордон?

тоді перетнути мають право чоловіки які мають:

  • посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік, або
  • висновок військово-лікарської комісії про непридатність
Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram