Виїзд за кордон багатодітних батьків

Яка процедура підтверження на кордоні факту, що чоловік є багатодітним батьком? Чи достатньо свідоцтво про народження в "ДІЇ" чи треба якусь спеціальну довідку?

24.03.2022 22:44 5444

Консультація виконавця

Іванна Гречко
Адвокат
У сервісі: 2 роки
66 відгуків (65 +) (1 -)
Консультацій: 233

        Мають бути свідоцтва про народження дітей або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження.

       Постановою Кабінету Міністрів України № 170 «Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон» затверджений Тимчасовий порядок внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

         Цей Тимчасовий порядок визначає процедуру внесення до паспорта громадянина України для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії, а також до паспорта для виїзду за кордон батьків (одного з батьків), іншого законного представника дитини (далі - законні представники) інформації про дитину (дітей).

       Інформація про дитину, внесена до паспорта для виїзду за кордон законного представника, посвідчує особу та підтверджує громадянство України такої дитини.

    Внесення до паспорта для виїзду за кордон законного представника інформації про дитину здійснюється на підставі заяви законного представника, до паспорта якого вноситься така інформація.

    Документи для внесення до паспорта для виїзду за кордон законного представника інформації про дитину подаються ним до територіального органу/територіального підрозділу ДМС за місцем звернення. Тобто, де б Ви не перебували, можна звернутися до місцевого органу міграційної служби.

       Внесення інформації про дитину здійснюється в день звернення законного представника безоплатно.

     Законний представник для внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про дитину подає такі документи:

1) паспорт для виїзду за кордон;

2) заяву про внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про дитину (далі  - заява про внесення інформації) за формою згідно з додатком 1;

3) свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави.

    У разі відсутності свідоцтва про народження законний представник може подати витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження.

4) дві фотокартки дитини розміром 3,5 х 4,5 сантиметра, зображення на яких відповідає вимогам, що пред’являються до фотокарток, що подаються для оформлення або обміну документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, та фотографічного зображення на них, затвердженим наказом МВС від 18 жовтня 2019 р. № 875;

5) документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника.

     Також, у разі закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон такий строк може бути продовжено до п’яти років на підставі заяви особи або її законного представника.

     Заява про внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії (далі - заява про продовження строку) за формою згідно додатком 3 подається разом з паспортом для виїзду за кордон до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, посольства або консульської установи України, за місцем звернення.

     Внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії здійснюється безоплатно в день звернення особи, на чиє ім’я оформлено паспорт, чи її законного представника.

    Отже, на підставі вказаної вище Постанови, Ви можете внести відомості про неповнолітніх дітей до паспортів для виїзду за кордон обох батьків, або до паспорта одного з батьків (наприклад батька), яких буде достатньо для перетину кордону.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram