Перетин кордону у воєнний стан. 2 група інвалідності

Добрий день. Чоловік 39 років. Має 2 групу інвалідності (загальне захворювання) довічно. Має довідку МСЕК, пенсійне посвідчення по інвалідності та біометричний паспорт. Військового квитка немає та не було.Чи достатньо з перелічених докумантів для перетину? Чи можливо необхідно додаткових. Дякую.

28.03.2022 17:44 1095

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Доброго дня!

Щиро вдячний, що вибрали саме мене!

 

Відповідно до постанови КМУ від 12 березня 2022 р. № 264 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України» громадяни   України, які мають інвалідність І та ІІ груп незалежно від їх віку мають право перетинати державний кордон України за наявності:

  1. паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
  2. довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (форма первинної облікової документації № 157-1/о) або посвідчення, яке підтверджує відповідний статус(тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, де зазначено, що Ви зняти з військового обліку, яке отримується у військкоматі) пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Закону України , “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”, в яких зазначено групу та причину інвалідності, або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.( довідка відділу соціального забезпечення)

 

Якщо Вам, була корисна та сподобалася моя консультація, прошу залишити відгук. У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram