Банківські операції переказу коштів

Якщо на картковий рахунок надійде 1000000 грн, то чи будуть питання фін.моніторингу? Мені 19 років, я працюю в банку, на рахунок в якому і надійдуть кошти. Моя заробітна плата в місяць складає 7000 грн. Як можна переказати кошти, щоб вони надійшли на рахунок без проблем?

27.04.2022 09:47 982

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
725 відгуків (724 +) (1 -)
Консультацій: 1899
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.

Банківські операцій на рахунок фізичної особи мониторяться банком, навіть у разі транзакцій на суму від 30 тис. грн якщо банк буде вважати операцію підозрілою.

Тому, звичайно банк буде мониторити це надходження, адже сума завелика. Банк обов'язково запросить у Вас інформацію про походження цих коштів, документи що підтверджують законність здійснення переказу та індентифікацію як платника, так і отримувача транзакції. 

Походження цих коштів маєте підтвердити документально: договір дарування, позики (фінансової допомоги), купівлі-продажу ( можливо Ви щось продали), або виконання робіт/послуг. Оскільки Ви  клієнтом банку, ви регулярно проходете варіфікацію (ідентифікацію), але платник (фізичн або юридична особа) теж має бути ідентифікований ( тим банком/або платіжною системою де він має  відкритий рахунок). Якщо Ви зможете підтвердити, що транзакція є законною, та всі сторони операції будут ідентифіковані, то банк проведе цю операцію без проблем та блокування рахунку. 

Якщо Ви можете мені надати більше інформації стосовно джерел походження коштів, я Вас можу проконсультувати більш детально. Можливо Ви працюєте в сфері криптовалют,то тут вже потребуете більш детальної консультації як працювати в наших сьогоднішніх умовах в цій сфері. 

У разі виникнення також додаткових питань, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram