Як отримати статус безробітнього та отримати допомогу по безробіттю на період дії воєнного стану?

Отримати статус безробітного стало можливим не виходячи з дому та без черг у центрі зайнятості. Оформити даний статус стало можливим в електронній формі за допомогою Порталу Дія, у тому числі мобільного додатку Порталу Дія.

02.05.2022 15:30 909

Консультація виконавця

Анастасія Іванченко
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
125 відгуків (125 +) (0 -)
Консультацій: 260

19.03.2022 року КМУ було прийнято Постанову №334 "Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану".

Відповідно до якої, може подати заяву в електронній формі за допомогою Порталу Дія, у тому числі мобільного додатку Порталу Дія (далі - заява в електронній формі) особа, яка:

а) пройшла електронну ідентифікацію та автентифікацію, у тому числі з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, кваліфікованих електронних підпису та печатки, а також інших засобів ідентифікації, які дають змогу однозначно встановлювати особу;

б) є громадянином України;

в) має паспорт громадянина України та/або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, сформований засобами Єдиного державного демографічного реєстру, та реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Що потрібно зробити, щоб оформити статус безробітного та отримати допомогу по безробіттю за допомогою Порталу Дія?

  • створити особистий електронний кабінет користувача на Порталі Дія;
  • заповнити та підписати заяви про надання статусу безробітного та про призначення допомоги по безробіттю, які формуються засобами Порталу Дія;
  • подати до обраного нею центру зайнятості заяву про надання статусу безробітного та про призначення допомоги по безробіттю;
  • обрати та/або відкрити поточний рахунок у порядку, передбаченому абзацом четвертимпункту 5 Порядку надання допомоги в рамках Програми “єПідтримка”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2021 р. № 1272;

Про прийняте рішення щодо надання статусу безробітного (перереєстрацію безробітного), відмову у наданні такого статусу (перереєстрації) особі повідомляється шляхом надсилання інформаційного повідомлення програмними засобами Порталу Дія.

Додатково звертаю увагу, що особа несе відповідальність за достовірність даних, вказаних у поданій заяві. Тому, при заповненні та поданні заяви необхідно бути уважним та надавати достовірну інформацію відповідно до наявних у Вас документів.

Прийняті зміни значно спрощують процедуру оформлення статусу безробітнього та отримання допомоги по ній. Що звісно є актуальним для осіб, які втратили роботу та не має можливості особисто прибути до центру зайнятості.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram