Зняття з військового обліку

Добрий день. Чи можу я бути знятий з військового обліку за ст. 31а. Зір на обох очах по 0.05, з корекцією 1. Якщо не можу бути знятий з обліку, то чи можу я піти на військову кафедру з таким зором?

27.05.2022 20:23 1378

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 244
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Оскільки Ваш зір підлягає коригуванню до 1 (одиниці), то ви не зможете знятись з військового обліку за статтею 31А Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби. Відповідно до пояснень, щодо застосування статей Розкладу хвороб для придатності до військової служби осіб, яких оглядають за графами I, II, III Розкладу хвороб, гострота зору для далі з корекцією повинна бути не нижче 0,5 на одне око і 0,1 на друге око або не нижче 0,4 на обох очах. У сумнівних випадках гострота зору визначається за допомогою контрольних методів досліджень.

Наразі, під час мобілізації огляд проводять за графою ІІ

З іншого боку, для вступу до військових навчальних закладів (крім льотного складу) огляд здійснюють за графою І, отже з таким зором Ви маєте право вступити на військову кафедру.

Якщо маєте додаткові питання, з радістю відповім за телефоном +38-050-301-67-55 (дзвінки або будь-який месенджер). Також можу надіслати текст нормативних актів (Розкладу хвороб) на електронну пошту.

Сподіваюсь моя відповідь буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram