РВК відмовляється віддавати військовий квиток внутрішньо переміщений особі

Я переїхав з одного міста в інше та став як ВПО на облік в військоматі. РВК забрали мій військовий квиток та сказали коли захочеш повернутися додому прийдеш забереш. Тепер прийшов час повертатися додому, а військовий квиток не віддають. Що робити в даній ситуації? Мають вони право не віддавати військовий квиток, та весь час перевиписувати повістки на наступний термін, з`явитися? І що треба зробити щоб забрати військовий квиток?

29.05.2022 05:52 7207

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що обрали саме мене!

Забравши у Вас військовий квиток посадові особи територіального центру комплектування  та соціальної підтримки(раніше-військомат) порушили порядок організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов'язаних, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 року № 921. Військові квитки видають районні (міські) військові комісаріати під час призову на   військову службу, зарахування до військового навчального закладу, звільнення у запас або зняття з військового обліку за станом здоров'я.

Перший варіант: якщо Вам дорогий військовий квіток, як папірець, то зверніться з заявою про повернення Вашого квітка через канцелярію територіального центру комплектування  та соціальної підтримки . Відповідно до Закону України «Про звернення громадян» Вам мають відповісти протягом від 15 до 30 днів. Можливо статися таке, що у відповіді вони зазначать, що його нема в наявності, так як вони не мали права його забирати в загалі.

Другий варіант: Ви повертаєтесь до дому звертаєтесь, на протязі 7 днів, до свого територіального центру комплектування  та соціальної підтримки та становитесь знову на облік. Скоріш за все, відповідно до вищезазначеної постанови Ваз зняли з обліку, де ви перебували.  Так як діє єдина база військовозобов’язаних і це не буде порушенням зазначеної постанови та будь-яких правових наслідків для Вас не наступить. Ніхто Вас не притягне до будь-якої відповідальності.   

Успіхів Вам! Сміливо повертайтесь до дому. У таких спосіб вони незаконно утримують потенціальну особу для призову до лав  збройних сил України.  

У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

            Якщо Вам була корисна та сподобалася повнота моєї консультації, прошу залишити відгук.

 

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram