ч. 2 ст.23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"

Чи відноситься поліціальна школа, до переліку навчальних закладів які підпадають під цю статтю?

06.06.2022 19:01 1317

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
732 відгука (731 +) (1 -)
Консультацій: 1914
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий вечір.

   Згідно до Наказу Міністерства внутрішніх справ України 16.02.2016  № 105 (див. за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0576-16#n125) ,  поліцейські, яких вперше прийнято на службу в поліції, проходять професійну підготовку з метою набуття ними спеціальних навичок, необхідних для виконання повноважень поліції, у тому числі відповідну спеціальну підготовку щодо зберігання, носіння, застосування і використання вогнепальної   Професійна підготовка проводиться на базі вищих навчальних закладів МВС із специфічними умовами навчання та установ (закладів) Національної поліції, що діють для забезпечення організації відповідної спеціальної підготовки поліцейських, уперше прийнятих на службу в поліції, а також підвищення кваліфікації і перепідготовки молодшого складу поліції, проведення окремих видів службової підготовки поліцейських (далі - заклади, що здійснюють професійну підготовку).

  Згідно до Розділу ІІ 11. Поліцейські, які прибули для проходження професійної підготовки у визначені рознарядкою строки, наказом керівника закладу, що здійснює професійну підготовку зараховуються слухачами.

  Згідно до ч. 2 ст. 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»,  призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також: здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття  Якщо Ви зараховані як слухач за програмою підвищення кваліфікації, то Ви не будете вважатися здобувачем передвищої або вищої освіти.

А тому, відстрочку згідно до ст. 23 Закону немає підстав отримати.

Проте, якщо Ви навчаєтесь за денною формою навчання в Національній  академії внутрішніх справ за напрямком здобуття вищої освіти (або післядипломної освіти), аспірантурі, і у Вас буде в довідці вказано, що Ви студент денної або дуальної форми навчання та здобуваєте наприклад  вищу освіту,  або Ви є студентом коледжу при академії ( здобуваєте передвищу освіту) то у Вас є стовідсоткове право на отримання відстрочки.

Якщо просто Ваш курс в поліцейській школі передбачає підвищення кваліфікації, то отримати відстрочку у Вас підстав немає.

Можете скинути мені детальнішу інформацію, який  у Вас статус: якщо Ви вперше прийняті на службу в органи поліції та є  слухачем курсу з підвищення кваліфікації, то Вам відстрочку за підставою навчання не можуть надати. Якщо Ви є студентом денної/дуальної форм навчання за напрямком передвищої або вищої освіти, то безумовно, у Вас є таке право. 

У разі виникнення додаткових питань, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram