Мобилизация, выезд за границу

Добрый день!
Я в 2007 был снят с военного учёта согласно статьи 37 п.5 п.2 абз 4 и приказа МО Украины номер 342 от 9.06.2006.
Как я понял этот приказ был отменён в 2015 из ваших консультаций,но я списан был по невропатологу, Вы писали что по неврологии и некоторым другим были сняты с учёта и после 2015.
Снят я с учёта или после 2015 уже нет?

10.06.2022 16:45 1170

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
146 відгуків (146 +) (0 -)
Консультацій: 742

Вітаю!

Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього

5. Зняттю з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України:

2) з військового обліку військовозобов’язаних:

які вибувають в іншу місцевість (адміністративно-територіальну одиницю) України до нового місця проживання;

які прийняті на службу до Національної поліції України, Служби судової охорони, Державного бюро розслідувань, Бюро економічної безпеки України, органів і підрозділів цивільного захисту, Державної кримінально-виконавчої служби України;

{Абзац третій пункту 2 частини п'ятої статті 37 із змінами, внесеними згідно із Законами № 1150-IX від 28.01.2021 , № 1417-IX від 27.04.2021 }

які вибули на строк більше трьох місяців за межі України;

в інших випадках - за рішенням Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України;

ххххххх

Наказ Міністра оборони України від 09.06.2006 року № 342 «Про затвердження змін у Настанові з військового обліку прапорщиків, мічманів, сержантів, старшин, солдатів та матросів запасу Збройних Сил України та інших військових формувань” .

Приказ имеет гриф секретности, поэтому процитировать его Вам мне не удастся. Вы сняты с учета. Однако снятие с учета не говорит о том, что Вы исключены с воинского учета, следовательно Вы ПОДЛЕЖИТЕ призыву. У Вас скорее всего есть только справка, на обратной стороне которой написана ссылка на этот приказ.

У запас Збройних сил України та інших військових формувань зараховуються громадяни України, які придатні за станом здоров’я до проходження військової служби в мирний або воєнний час (всі громадяни зняті з військового обліку згідно з наказом МОУ від 09.06.2006 № 342) і не досягли граничного віку перебування в запасі (ст. 27 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» (далі - Закон). Військовозобов’язані, які перебувають в запасі та мають військові звання офіцерського, рядового, сержантського і старшинського складу, поділяються на розряди за віком: перший розряд – до 35 років, другий розряд – до 60 років(ст. 28 Закону). Граничний вік перебування в запасі другого розряду є граничним віком перебування в запасі та у військовому резерві.

Взяттю на військовий облік військовозобов’язаних державними органами, підприємствами, установами та організаціями підлягають громадяни, придатні за станом здоров’я до проходження військової служби в мирний та воєнний час, які не досягли граничного віку перебування в запасі Збройних Сил (Постанова КМУ від 07.12.2016 № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних»).

хххххххх

Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії);

Придатність до служби в армії визначає тільки ВЛК (військово-лікарська комісія).

Вона в своєї діяльності керується наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#Text

3. Медичний огляд військовозобов'язаних у мирний час та під час мобілізації, на особливий період

3.1. Медичний огляд військовозобов'язаних проводиться за рішенням військового комісара ВЛК військових комісаріатів.

3.2. Військовозобов'язані, залежно від категорії запасу, військово-облікової спеціальності та призначення, підлягають повторному огляду ВЛК військових комісаріатів. Крім того, офіцери запасу підлягають повторному огляду зазначеними ВЛК під час чергового атестування, а рядовий, сержантський та старшинський склад запасу ВЛК військових комісаріатів - у разі зміни призначення.

Кожний військовозобов'язаний оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, окулістом, оториноларингологом, стоматологом, дерматологом, а за медичними показаннями і лікарями інших спеціальностей.

Повторний медичний огляд військовозобов’язаних, які перебувають у запасі 1 і 2 розрядів, раніше визнаних придатними до військової служби або непридатними до військової служби в мирний час за станом здоров’я, а також військовозобов’язаних плавскладу ВМС Збройних Сил України проводиться один раз на 5 років ВЛК військових комісаріатів, а льотного складу - ЛЛК військових комісаріатів.

3.8.

Постанови ВЛК військових комісаріатів оформлюються довідкою ВЛК (додаток 4 до Положення) у двох примірниках, яка не підлягає затвердженню штатною ВЛК і дійсна протягом шести місяців з дня медичного огляду. Копія довідки видається на руки особі, яка пройшла медичний огляд.

Після закінчення медичного обстеження під час мобілізації ВЛК виносить щодо військовозобов’язаного одну із таких постанов:

"Придатний до військової служби";

"Тимчасово непридатний до військової служби (вказати дату повторного огляду)";

"Непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку".

22.7. Постанова ВЛК про придатність військовослужбовця (військовозобов'язаного, резервіста) до військової служби оформлюється довідкою ВЛК, затвердженню штатною ВЛК не підлягає.

22.9. У воєнний час свідоцтво про хворобу, довідка ВЛК на всіх оглянутих осіб складається у двох примірниках

Додаток 1
до Положення
про військово-лікарську експертизу
в Збройних Силах України

РОЗКЛАД
хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби

В ЦЬОМУ РОЗКЛАДІ ЗНАЙДІТЬ СВОЮ ХВОРОБУ ТА ПОРАДЬТЕСЯ ІЗ СПЕЦІАЛІСТОМ-ЛІКАРЕМ ЯКИЙ У ВАС ЗАРАЗ СТАН ЗДОРОВ'Я (ЧИ ПОПАДАЄТИ ВИ ЗАРАЗ ПІД МОБІЛІЗАЦІЮ).

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram