Призупинення дії трудового договору.

Чи можна призупинити дію трудового договору працівнику під час його перебування на лікарняному? (Лікарняний з 28 лютого до сьогоднішнього часу)

13.06.2022 14:20 907

Консультація виконавця

Анастасия Тимченко
Адвокат
У сервісі: 5 років
10 відгуків (10 +) (0 -)
Консультацій: 44

Доброго дня. 

З 24.02.2022 в України запроваджено воєнний стан. У цей період не застосовуємо норми законодавства про працю у частині відносин, які врегулював Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022  Якщо підприємство не може функціонувати або якщо неможлива робота частини структурних підрозділів статтею 13 Закону № 2136 введено новий механізм  — призупинення дії трудового договору. Призупинення дії трудового договору – це тимчасове припинення роботодавцем забезпечення працівника роботою і тимчасове припинення працівником виконання роботи за укладеним трудовим договором. Дія трудового договору може бути призупинена у зв’язку з військовою агресією проти України, що виключає можливість надання та виконання роботи.

Призупинення дії трудового договору не позбавляє роботодавця обов’язку щодо продовження ведення обліку в частині нарахування заробітної плати та компенсаційних виплат, які були б належні працівникові, якщо такого призупинення не було б.

Відповідно до статті 22 Закону України від  23 вересня 1999 року №1105-XIV  «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), у разі настання в неї одного зі страхових випадків. Оскільки у період призупинення дії трудового договору, припиняється виплата зарплати, то й втрачається право працівника на матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу).

Водночас відповідно до частини третьої статті 13 Закону № 2136 відшкодування зарплати, гарантійних та компенсаційних виплат працівникам на час призупинення дії трудового у повному обсязі покладається на державу, що здійснює військову агресію проти України.

Тобто під час знаходження на лікарняному призупинення дії трудового договору можливе, але з часу призупинення дії трудового договору лікарняний може бути не оплачувальним.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram