Звільнення з військової служби

Цікавить стаття 26
Чоловік мобілізований,його мати інвалід 2 групи. Батько його інвалід 3 групи і по стану здоров"я доглядати не може. Я,тобто дружина його,у декретній відпустці.Хочемо звільнити за вище вказаною статтею з ТРО. Які документи необхідні? Чи потрібно нотаріально завірені копії? Достатньо лише посвідчення 2 групи чи обов’язково мсек? Який термін розгляду рапорту? Чи мають можливість відхилити? Цікавить усе від а до я

21.06.2022 17:07 838

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
735 відгуків (734 +) (1 -)
Консультацій: 1860
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

У відповідності до п.п. г п.2 ч.4 ст. 26 ЗУ "про військовий обов'язок та військову службу", Звільнення військовослужбовців з військової служби здійснюється під час воєнного стану у зв’язку з наявністю дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

Саме цю підставу потрібно вказати в рапорті на ім'я командира частини, з проханням достроково звільнити зі служби в зв'язку з сімейними обставинами.

До рапорту слід додати копії наступних документів:

-- копія документу, що підтверджує родинні зв'язки військовослужбовця з особою з інвалідністю (в даному разі  - свідоцтво про народження чоловіка);

-- копія документу, що підтверджує ІІ групу інвалідності його матері (довідка до акту огляду МСЕК, або пенсійне посвідчення);

-- копія паспорту матері.

Копії подаються звичайні. Завіряти у нораріуса немає потреби, бо все рівно вся інформація беде перевірятися.

У відповідності до Положення № 1153/2008 про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, після надходження рапорту   про дострокове звільнення в запас за сімейними обставинами командир військової частини зобов'язаний надіслати у триденний строк до військомату за місцем проживання чоловіка запит для перевірки його сімейного стану.

Керівник військомату, одержавши документи від командира військової частини  про дострокове звільнення в запас, призначає комісію, яка перевіряє в десятиденний строк сімейний стан родичів вашого чоловіка.

За результатами перевірки складається акт обстеження, який надсилається для розгляду керівнику обласного військомату (ТЦК та СП).

Керівник обласного військомату зобов'язаний у триденний строк розглянути документи про дострокове звільнення вашого чоловіка зі  служби і  надіслати їх командиру військової частини, де проходить службу чоловік.

Напишіть мені на мою пошту ddmitr@ukr.net і я скину зразок рапорту.

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram