Освіта MBA за кордоном

Добрий день
Цікавить чи є можливість виїзду за кордон для отримання освіти MBA (2 річне) у вищому навчальному закладі Європи чи Азії?
Дякую

05.07.2022 14:57 968

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
245 відгуків (244 +) (1 -)
Консультацій: 789
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня!

Стосовно вашого питання можемо повідомити наступне

Відповідно до ч.2 ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, які є здобувачами фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.
При перетині кордону прикордонники керуються листом Адміністрації Прикордонної служби України №23-6855/0/6-22 від 17.03.2022р., згідно якого, обмеження щодо заборони на період дії правового режиму воєнного стану виїзду за межі України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років не застосовуються до осіб, які є здобувачами фахової передвищої та вищої освіти, асистентами-стажистами, аспірантами та докторантами, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти (студенти, слухачі).

Законодавством не встановлено обмежень щодо отримання другої освіти або її кількості, вікового критерію та періоду вступу на навчання. 


Перетнути кордон здубавачі освіти можуть після отримання відстрочки від війькомату на перетин кордону.

Для отримання відстрочки від призову під час мобілізації у зв’язку з навчанням за кордоном, необхідно звернутися до військомату та надати документи, що підтверджують навчання. Документи з ВНЗ повинні бути перекладені на українську мову та посвідчені нотаріусом.

При перетині кордону необхідні документи:

- студентський квиток або студентська віза;

- перекладені та нотаріально завірені документи про зарахування/навчання у закордонному вузі;

- військово-облікові документи з записом щодо надання відстрочки від призову (призову за мобілізацією), довідка видана територіальним центром комплектування та соціальної підтримки для виїзду за кордон.

Отже, Ви маєте право на виїзд за кордон для здобуття освіти після отримання відстрочки у військоматі.
Навчання повинно відбуватися за денною або дуальною формами, тому головне, щоб Ви були зараховані на зазначені форми здобуття освіти.

Якщо військомат буде відмовляти у наданні відстрочки з будь-якої підстави, можете звернутися на нашу електронну адресу pravoizachita@gmail.com та ми надамо Вам додаткову консультацію та поради.

Якщо у Вас зараз є уточнюючі питання, також можете написати на зазначену ел.пошту.

Будемо вдячні за відгук щодо отриманої відповіді.

Успіхів Вам!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram