Зміна місця реєстрації ФОП

У разі зміні місця реєстрації ФОП (3гр ЄП) у липні, куди потрібно буде подавати декларацію за 3-ій ча та 4-ий квартали та куди оплачувати ( у стару / нову податкову ), ЄСВ та єдиний податок?

05.07.2022 18:32 631

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
729 відгуків (728 +) (1 -)
Консультацій: 1851
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

1. Декларацію по єдиному податку для платника 3 групи Ви будете подавати за новим місцем реєстрації.

2. Платити ЄСВ потрібно також за новим місцем реєстрації.

3. Сплата єдиного податку відбувається за старою адресою. Перша сплата єдиного податку за новою адресою відбудеться тільки після Нового року. Тобто з січня наступного року почнете сплачувати єдиний податок на нову адресу.

Ви повинні зареєструвати факт зміни адреси у державного реєстратора. Для цього подається  відповідна Заява для внесення змін в своїй податковій адресі. У блоці "Перелік змін до відомостей про ФОП" поставте відмітку напроти поля  "Зміна місця проживання/місцезнаходження" і вкажіть нову адресу.

Держреєстратор передає нові дані в ДПІ, але протягом місяця Ви ще будете перебувати на обліку в старій податковій.

Після цього Ви також повинні будете зареєструвати факт зміни адреси у податковій. Для цього подається заява про зміну місцезнаходження. Ця "Заява про застосування спрощеної системи оподаткування" подається не пізніше останнього дня кварталу, в якому відбулися такі зміни. Заповнюєте "Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування" наступним чином: пункт 4 - нова податкова адреса; пункт 5.3 "внесення змін до реєстру платників єдиного податку тощо" - ставите галочку напроти рядка "податкової адреси суб'єкта господарювання". Також треба заповнити пункт 6, вказавши нову адресу місця провадження діяльності (якщо воно змінилося), і поставити галочку в пункті 5.3 напроти рядка "місця провадження господарської діяльності".

Але при цьому вказана заява подається в стару податкову - або занести і здати в канцелярію, або поштою цінним листом з описом вкладення з кур'єрською доставкою.

Якщо щось незрозуміло - пишіть мені на пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram