Як внести померлого у реєстр без довідки та отримати свідоцтво про смерть

Доброго дня. Ситуація така. Померла бабуся вже під час війни у лікарні у місті, яке знаходиться під постійними обстрілами. Мама евакуювалась з міста через те, що її район найнебезпечніший. Бабуся була у комі на той момент та про те,що померла мама дізналась від лікаря по телефону. Ховала її лікарня або місто цю інформацію ніхто не надав. Наразі розпочали роботи ЗАГСи, морг лікарні довідку не видав, відправляє до юриста, юрист лікарні каже, що дублікат вони не видають, їдьте до ЗАГСу, там кажуть "чекайте". Вже 2 місяці (як запрацювали ЗАГСи) її не вносять у реєстри. І більше 4х місяців, як вона померла. Як нам вирішити це питання? Чи має лікарня право не видавати родичам дублікат довідки (оригінал х їх слів вони віддавали місту, коли ховали), в загсі без довідки навідь не розмовляють, говорять, якщо ховало місто чекайте.. чи є сенс подавати до суду, щоб отримати свідоцтво про смерть?

07.07.2022 18:17 720

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що вибрали саме мене!

 

 

Якщо людина померла в лікарні, тіло померлого направляють в морг лікарні та повідомляють  про смерть родичів, що зробив лікар.

В морзі відбувається оформлення медичного свідоцтва про смерть та довідки про причину смерті. Для його оформлення Вам потрібно ,було принести в морг паспорт померлого і паспорт заявника.

З питання я зрозумів, що вчасно не було надано в морг паспорт померлого і паспорт заявника.

Якщо лікарня не може, з будь-яких обставин, видати встановленого зразка медичного свідоцтва про смерть та довідки про причину смерті. Зверніться з письмовою заявою про надання Вам виписки з історії хвороби де зафіксовано  смерть бабусі, інші докази про поховання.

З якими в подальшому необхідно звернутися до суду з заявою  про встановлення факту, що мають юридичне значення, а саме смерті особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту смерті.

У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

Якщо Вам, була корисна та сподобалася повнота моєї консультації, прошу залишити відгук.

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

 

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram