Призначення пенсії за віком в 2022році

Добрий День !
Я звернувся за призначенням мені пенсії через електронний кабінет ПФУ наприкінці грудня 2021року. Пенсію мені призначили згідно законодавства з наступного дня , після досягнення пенсійного віку та наявності страхового стажу , а саме з 8 січня 2022року.
При обчисленні пенсії ПФУ врахував середню зарплату в Україні, з якої були сплачені страхові внески за три попередні роки , а саме: 2020 , 2019 , 2018 рр.
На мою думку , Пенсійний Фонд мав би враховувати в якості попередніх трьох років 2021-2019рр. , так як пенсійний вік у мене наступив лише в 2022році , а не на підставі звернення в 2021році , коли я ще не набув пенсійного віку.
Чи є якась судова перспектива в цій справі ?
Дякую за відповідь .
26.07.2022 14:12 958

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що обрали саме мене!

 

 

У статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», зазначено:

 

 Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв.

У зв’язку з тим, щоб розв’зати сумніви зверніться з заявою Пенсійного Фонду, де Ви отримаєте пенсію за роз’ясненнями, щодо періоду, який було   взято для розрахунку пенсії, якщо це Вас не влаштує, то знову зверніться з заявою про перерахунок пенсії. У разі якщо Вам буде відмовлено, необхідно буде звертатися до адміністративного суду з адміністративним позовом про зобов’язання ПФ перерахувати пенсію.

Враховуючи, що статтею  40   Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено право вибору особою будь-яких 60 календарних місяців страхового стажу підряд, то у Вас є усі шанси виграти справу.     

Наполегливо Вам рекомендую звертитися до ПФ тільки з письмовими заявами у двох примірниках. На примірнику, який залишається Вам має бути дата, підпис, прізвище ініціали, особи, яка уповноважена приймати зазначені заяви або штамп, або номер вхідного документу.  Після цього, посадові особи дуже відповідно будуть відноситися до розгляду Вашої заяви.

Успіхів Вам!

У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

 

Якщо Вам, була корисна консультація, прошу залишити відгук.

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram