Стосовно оподаткування

Добрий день! Товариство з обмеженою відповідальністю (платник ПДВ) хоче придбати у ФОП 2 групи не платника ПДВ товар, необхідний для виготовлення своєї продукції, чи включається цей товар до валових витрат підприємства при розрахунку собівартості?  

02.08.2022 14:13 632

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
245 відгуків (244 +) (1 -)
Консультацій: 789
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Добрий день!

Стосовно вашого питання можемо повідомити наступне

Для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

При цьому платникам податків забороняється формування показників податкової звітності на підставі даних, не підтверджених зазначеними документами.

Суб'єкт господарювання, зокрема ТОВ, не має заборони чи підстав не враховувати у розрахунку собівартості своєї продукції вартість товару сплачену на користь ФОП 2 групи. Підставою для зарахування до своїх витрат є первинні бухгалтерські документи, що підтверджують реальність походження придбаного товару.
Склад витрат, які враховуються до собівартості, визначено Національним положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 16 "Витрати".

Так, пунктом 11 цього стандарту визначено, що перелік і склад статей калькулювання виробничої собівартості продукції (робіт, послуг) установлюються підприємством.

Таким чином, підприємство самостійно визначає перелік статей, які як можуть відносити, так і не відносити до собівартості. 

Якщо у Вас є додаткові або уточнюючі питання - можете написати на електронну пошту pravoizachita@gmail.com

Будемо вдячні за відгук щодо отриманої консультації, якщо вона була Вам корисною

Успіхів Вам!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram