Виїзд за кордон з батьком який інвалід другої групи

Чи можливо чоловіку вихати за кордон якщо його батько інвалід другої групи? Які документи для цього потрібні? Опіка та недієздатність не оформлені.

11.08.2022 11:00 753

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що вибрали саме мене!

 

Деяким категоріям чоловіків-громадян України віком від 18 до 60 років, які супроводжують дітей та інших осіб зі спеціальним статусом, дозволено виїжджати за межі України відповідно до вимог Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57 (зі змінами) «Про затвердження Правил перетинання державного кордону грома­дянами України», де зазначено Перетин державного кордону може здійснюватися: особою  з  інвалідністю  I  чи II групи або іншою особою, яка потребує постійного догляду, - у супроводі особи, яка здійснює постійний  догляд  за  зазначеними  категоріями осіб (за наявності документів   (посвідчення,   довідки)  про  отримання  компенсації (допомоги,  надбавки)  на  догляд,  а  у  разі  супроводу  особи з інвалідністю   I   чи   II   групи   -  додатково  документів,  що підтверджують інвалідність);

 

Міністерством оборони України спільно з Державною прикордонною службою України та Міністерством соціальної політики України опра­цьовано перелік документів, які є підставою для перетинання ними державного кордону України.

 

Які документи для цього потрібні:

паспорт громадянина України для виїзду за кордон (останнім часом багато держав стали вимагати саме цей паспорт, як було раніше)

Документ, що підтверджує родинний зв'язок (ваше свідоцтво про народження)

Довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою № 157-1/о, де також має бути зазначено, що  батьк потребує стороннього догляду

або

  • Пенсійне посвідчення
  • або
  • Посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги від­повідно до Закону України «Про дер­жавну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю»
  • або
  • Довідка для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, видана структурним підрозді­лом з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, виконавчим органом міської ради.

У подальшому, якщо виникли питання, звертайтеся за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

Якщо Вам, була корисна та сподобалася повнота моєї консультації, прошу залишити відгук. Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram