Лікування

Маю хронічні захворювання які загострились. Медик в медроті відмовив надати направлення на лікування надав лише звільнення на 7 днів. Якщо я напишу рапорт на лікування мені нададуть направлення? І потрібен зразок рапорта як правильно написати.

17.09.2022 20:35 684

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
421 відгук (419 +) (2 -)
Консультацій: 1604
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго вечора.

Відповідно до ст. 254 Статут внутрішньої служби Збройних Сил України військовослужбовці зобов’язані негайно повідомити про захворювання безпосередньому начальникові, який зобов’язаний направити хворого до медичного пункту частини.

Згідно ст. 256 Статут внутрішньої служби Збройних Сил України після огляду лікарем (фельдшером) хворі залежно від характеру хвороби направляються для лікування.

При цьому згідно ст. 257 Статут внутрішньої служби Збройних Сил України  висновок про часткове або повне звільнення військовослужбовців строкової військової служби від занять, робіт, несення служби у наряді, а офіцерів та військовослужбовців військової служби за контрактом, - від виконання службових обов’язків дається лікарем, а у військових частинах, де лікар за штатом не передбачений, - фельдшером не більше ніж на шість діб. У разі потреби термін звільнення може бути продовжено. Рекомендації лікаря (фельдшера) про часткове або повне звільнення від виконання обов’язків підлягають виконанню посадовими особами.

По закінченні терміну звільнення за висновком лікаря військовослужбовці мають бути направлені у разі потреби на повторний медичний огляд. Про звільнення від виконання службових обов’язків офіцерів і військовослужбовців військової служби за контрактом на підставі довідки лікаря (фельдшера) і про вихід їх на службу після хвороби оголошується в наказі по військовій частині.

Згідно ст. 260 Статут внутрішньої служби Збройних Сил України за потреби в стаціонарному лікуванні поза розташуванням військової частини військовослужбовці направляються за висновком лікаря військової частини, а для подання невідкладної допомоги за відсутності лікаря - черговим фельдшером (санітарним інструктором) медичного пункту з одночасним доповіданням про це начальникові медичної служби і черговому військової частини. До лікувальних закладів хворі доставляються у супроводі фельдшера (санітарного інструктора).

Таким чином вам необхідно звернутись до свого безпосереднього командира з рапортом про направлення вас до медроти у звʼязку з погіршенням самопочуття та вирішення питання про направлення на стаціонарне лікування поза розташуванням частини.

Командир в свою чергу направляє вас в медроту і командир медроти повинен за результатами обстеження прийняти рішення про надання направлення на лікування чи продовжити звільнення з призначенням лікування в частині (за можливості).   

Тобто в будь-якому випадку без висновку медроти не обійтись так як командир не має повноважень направляти на лікування.  

Командиру військової частини 

________________________________

(звання та П.І.Б. командира)

 

Військовослужбовця

________________________________

(свою посаду, звання та  ПІБ)

 

РАПОРТ

 

            Я вже неодноразово усно повідомляв про різке погіршення стану мого здоров’я, що унеможливлює подальше проходження військової служби. Зокрема, у мене (детально вказати всі симптоми, указати, що саме болить, зазначити про загострення). Мій стан хвороби прогресує, загострюється. Через це можу ненароком учинити будь-яку небезпечну чи аварійну ситуацію не зі своєї вини, що може призвести навіть до жертв.

            «__»______2022 року за висновком лікаря медроти отримав звільнення від (вказати від чого саме було надано звільнення) у звʼязку з станом здоровʼя (вказати опис стану здоровʼя з висновку про надання звільнення). При цьому жодних призначень для нормалізації стану здоровʼя  зроблено не було у звʼязку з чим стан погіршується.

            У звʼязку з вище викладеним, керуючись ст. 254, 256, 257, 260 Статут внутрішньої служби Збройних Сил України прошу направити мене до медроти для проведення додаткового медичного огляду та вирішення питання про необхідність направлення на стаціонарне лікування.

 

            «__»____2022 року                          ______________

Якщо все ж вас не направлять на лікування після повторного огляду, або командир відмовить в направленні до медроти. Можна спробувати подати рапорт про направлення на ВЛК в порядку Наказу МОУ №402, так як згідно п. 20.3 Наказу №402 за результатами огляду ВЛК може прийняти постанову про потребу в лікуванні (реабілітації) з значенням  лікувального закладу та орієнтовного терміну лікування (реабілітації). 

Для направлення на ВЛК необхідно подати командиру частини рапорт наступного змісту:

Командиру військової частини 

________________________________

(звання та П.І.Б. командира)

 

Військовослужбовця

________________________________

(свою посаду, звання та  ПІБ)

РАПОРТ 

             Я вже неодноразово усно повідомляв про різке погіршення стану мого здоров’я, що унеможливлює подальше проходження військової служби. Зокрема, у мене (детально вказати всі симптоми, указати, що саме болить, зазначити про загострення). Мій стан хвороби прогресує, загострюється. Через це можу ненароком учинити будь-яку небезпечну чи аварійну ситуацію не зі своєї вини, що може призвести навіть до жертв.

            У зв’язку з вищевказаним, та згідно вимог «Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних силах України», що затверджене Наказом Міністерства оборони України від 14 серпня 2008 р. № 402,  прошу забезпечити надання мені законної можливості проходження військово-лікарської комісії з метою встановлення потреби проходженні стаціонарного лікування, для чого видати мені у встановленому порядку направлення на медичний огляд військово-лікарською комісією; службову характеристику для проведення медичного огляду військово-лікарською комісією та пакет інших необхідних документів.

Додадки (за наявності):

  1. Медична характеристика.
  2. Довідка лікаря від _____ №___.
  3. Виписка з історії хвороби.
  4. Інші підтверджуючі документи поганого стану .

 

           

 

 

__ ___________ 202_ року                                  ________________                                   ____________________

                                                                                         (підпис)                                                                        (прізвище та ініціали)

Бажаю успіху.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram