Воинская часть не увольняет

Меня с 1.08.2022 года ВЛК признала негодным к военной службе в военное время. Воинская часть говорит мы тебя неуволим, а дадим посаду согласно 410 приказа министерства обороны. Вопрос так как быть мне?

19.09.2022 12:02 850

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
146 відгуків (146 +) (0 -)
Консультацій: 732

Вітаю!

ДІЇ КОМАНДУВАННЯ НЕ ВІДПОВІДАЄ ЗАКОНОДАВСТВУ УКРАЇНИ. 

ПРИЗНАЧАТИ НА ПОСАДИ ЗГІДНО 410 НАКАЗУ МОЖНА ТІЛЬКИ НА ПІДСТАВІ ОСОБИСТОГО РАПОРТУ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ, НА ЦЕ ПРЯМО ВКАЗАНО В НАКАЗІ.

ТАКОЖ ЗАБОРОНЕНО ЛИШАТИ НА ВІЙСЬКОВІЙ СЛУЖБІ ОСІБ З ПСИХІЧНИМИ ВАДАМИ.

Міноборони України; Наказ, Перелік від 14.08.2018 № 410

Міністерство юстиції України 06 вересня 2018 р. за № 1017/32469

Про затвердження Переліку посад, що можуть бути заміщені військовослужбовцями, які визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби

{Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства оборони № 172 від 11.04.2019 № 335 від 26.06.2019 № 256 від 28.07.2020 № 33 від 04.02.2022 № 105 від 09.04.2022}

Відповідно до частини четвертої статті 20 та частини десятої статті 23 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» та з метою врегулювання деяких питань проходження окремими категоріями громадян України військової служби у Збройних Силах України ...

ЗАКОН УКРАЇНИ 

Про військовий обов'язок і військову службу || від 25.03.1992р. - № 2232-XII (редакція 13.04.2022р.)

Стаття 23. Строки військової служби

10. Для потреб Збройних Сил України та інших військових формувань (крім Служби зовнішньої розвідки України) військовослужбовцям військової служби за контрактом з числа громадян України, які під час проходження військової служби були визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби за станом здоров’я за наслідками захворювань, поранень (травм, контузій, каліцтв), одержаних під час виконання обов’язків військової служби, що призвело до встановлення їм інвалідності, часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності (крім розумових, сенсорних, психологічних вад, розладів психіки, поведінки та інших захворювань, визначених Міністерством оборони України та іншими центральними органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями), за їх зверненням може бути продовжено військову службу до закінчення строку контракту з можливістю укладення нового контракту, але не більше ніж до досягнення граничного віку перебування на військовій службі.

{Абзац перший частини десятої статті 23 із змінами, внесеними згідно із Законом № 697-IX від 16.06.2020 }

Порядок продовження військової служби (дії контракту) таким військовослужбовцям визначається відповідними положеннями про проходження громадянами України військової служби та іншими нормативно-правовими актами Міністерства оборони України, інших центральних органів виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями, якщо інше не передбачено законом.

Перелік посад, що можуть бути заміщені такими військовослужбовцями, визначається Міністерством оборони України та іншими центральними органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями.

{Статтю 23 доповнено частиною десятою згідно із Законом № 2397-VIII від 05.04.2018 }

ххххххх

1. Вам потрібно подати рапорт про звільнення з військової служби на підставі рішення ВЛК. 

2. Якщо на Ваші рапорти командування не реагує, тоді вступає в дію положення Розділу V Дисциплінарного статуту ЗСУ. 

В такому разі Ви може скаржитися на дії командування. 
ЗАКОН УКРАЇНИ
 
РОЗДІЛ V. 
110. Усі військовослужбовці мають право надсилати заяви чи скарги або особисто звертатися до посадових осіб, органів військового управління, органів управління Служби правопорядку, органів, які проводять досудове слідство, та інших державних органів у разі:
прийняття незаконних рішень, дій (бездіяльності) стосовно них командирами (начальниками) або іншими військовослужбовцями, порушення їх прав, законних інтересів та свобод;
незаконного покладення на них обов’язків або незаконного притягнення до відповідальності.
111. Заява чи скарга з інших питань службової діяльності подається безпосередньому командирові (начальникові) тієї особи, дії якої він оскаржує, а в разі, якщо особи, які подають скаргу, не знають, з чиєї вини порушені їх права, заява чи скарга подається в порядку підпорядкованості. У такому самому порядку подаються пропозиції.
ххххххххх
НИЖЧЕ НАВЕДЕНО КУДИ СКАРЖИТИСЯ ВАМ ТА ВАШІЙ ДРУЖИНІ:
http://vyhovna-robota.blogspot.com/p/blog-page_24.html
Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram