Подтверждение нахождения всех родственников за границей

Добрый вечер.
Подскажите, пожалуйста, каким образом я могу подтвердить, что мои родственники в данный момент находятся за границей, куда обращаться по этому поводу и какие нужны документы?

17.11.2022 21:55 477

Консультація виконавця

Галина Токмач
Юрист Мирноград
У сервісі: 4 роки
132 відгука (132 +) (0 -)
Консультацій: 450
Топ 3 спеціалізації:
  • Трудове право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня!

З якою метою Вам потрібно підтвердити перебування всіх родичів за кордоном та чи маєте Ви з ними зв'язок?

Якщо маєте, то вони можуть оформити та передати Вам наступні документи, завірені належним чином копії: паспортів громадян України для виїзду за кордон (за умови наявності відміток про перетинання державного кордону), або довідок про перебування на консульському обліку, або документів про отримання тимчасового захисту чи статусу біженця тощо.

Також для отримання інформації щодо перетинання кордону України відповідними особами можна звернутися із заявою до Державної прикордонної служби України. На сьогодні цю інформацію обробляє лише один підрозділ – Головний центр обробки спеціальної інформації.

Заява подається на адресу Адміністрації Держприкордонслужби. Зразок заяви є на сайті ДПСУ у розділі «ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН», пункт «ВИМОГИ ДО ЗВЕРНЕНЬ ТА ЗРАЗКИ ЗАЯВ» https://dpsu.gov.ua/ua/vimogi-do-zvernen-ta-zrazki-zayav/. До заяви додається копія паспорта, обов’язково додаються реквізити: громадянство, прізвище, ім’я, дата народження. Такі запити надсилаються з живим підписом. Запити такого типу, що надходять факсом чи електронною поштою – не обробляються.

У заяві може використовуватися також електронний цифровий підпис.

Відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» такі запити обробляються протягом 15 - 30 діб. Всі відповіді про факти перетину державного кордону надходять запитувачам у письмовому вигляді на адресу вказану у заяві.

Інформація про перетинання кордону особою – конфіденційна та без її згоди не надається третім особам. Доволі часто до Державної прикордонної служби України звертаються із запитами про перетинання кордону конкретними особами їхні роботодавці, колишні чоловіки / дружини тощо. Таким запитувачам згідно із вимогами Закону України «Про захист персональних даних» надається відмова у наданні інформації.

Буду вдячна за ваш відгук. Якщо буде потрібна консультація, можете звертатися з прямим питанням.

Всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram