Форма заяви у тцк

Доброго. Маю дитину 14 років, (особа з інвалідністю 2ї групи)
Як правильно написати заяву до воєнкомату на відстрочку від призову, та можливості виїзду за кордон до сім`ї.?

08.12.2022 21:24 13818

Консультація виконавця

Ілля Хромець
Юрист
У сервісі: 4 роки
31 відгук (30 +) (1 -)
Консультацій: 107

Доброго часу.

1.

Заяву, що додається необхідно заповнити. Зазначити назву та адресу ТЦК та СП до якого Ви будете її подавати. В графі «заявник» реквізитів написати власні дані (П.І.Б., адресу, телефоні). Далі по тексту також написати власні дані П.І.Б., рік народженні, податковий номер та дані Вашої дитини (П.І.Б., рік народження), вписати реквізити документів (серія, №, дата).

Заяву потрібно зробити в 2 (двох) однакових примірниках, поставити свій підпис та дату. До заяви необхідно додати копії перелічених у додатках документів.

Подавати заяву в 2-х примірниках, один примірник для ТЦК, а другий Ваш для того, щоб на ньому зробили відмітку про отримання і реєстрацію (дата, реєстраційний номер).

 --- Зразок заяви --- 

 

 

Керівнику

________________________________________

Територіального центру комплектування та соціальної підтримки

 

адреса:__________________________________

________________________________________ 

 Заявник:

 

________________________________ (П.І.Б)

адреса:__________________________________

засоби зв’язку: тел.:_______________________

 

 Заява

про надання відстрочки від призову на військову службу

під час мобілізації

 Я,__________________________________, 01.01.200_р.н., іден.номер (рнокпп) ___________,  виховую свою неповнолітню дитину з інвалідністю 14 років, сина (доньку) _________________________ (П.І.Б.) _________ року народження.

Відповідно до частини 1 статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років.

Вказані обставини виключають призов на військову службу під час мобілізації, є підставою для надання відстрочки і підтверджуються свідоцтвом про народження дитини серія ___ номер ___ від «___»_______ р. та посвідченням про інвалідність серія ___ номер ___ від «___»_______ р., копії яких додаються до цієї заяви.

Враховуючи зазначене,

ПРОШУ:

Надати мені, ___________________________ (П.І.Б.), _______ р.н., відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації на весь час дії воєнного стану до його офіційного закінчення.

Додатки:

  1. Копія свідоцтва про народження дитини;
  2. Копія посвідчення про інвалідність дитини.

 

 «____»___________ 2022 року

Прізвище І.Б.     _____________________

                                               (підпис)       

 

2. 

Тепер, щодо можливості виїзду за кордон до сім’ї.

Відповідно до пункту 2-1 Правил перетинання державного кордону громадянами України,  

у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану перетинати державний кордон мають право:

батьки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років, за наявності свідоцтва про народження дитини або документів, що підтверджують відповідні повноваження особи, що супроводжує дитину з інвалідністю (у разі здійснення супроводу опікуном, піклувальником, одним або обома прийомними батьками, батьками-вихователями), посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, в якому зазначено статус “дитина з інвалідністю”, або довідки про отримання державної соціальної допомоги дітям з інвалідністю, виданої структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, виконавчим органом міської ради, до території територіальної громади якої входить територія міста обласного значення, районної у місті (у разі її утворення) ради (незалежно від того, кого призначено отримувачем допомоги), або індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю, виданої лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я, або медичного висновку про дитину з інвалідністю до 18 років (їх нотаріально засвідчених копій);

Згідно пункту 2-6 вказаних Правил, у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому - восьмому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Отже, з огляду на вказані положення Правил, а також положень частини 1 статті 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» для можливості перетинання  кордону (виїзду) Вам необхідно звернутись до ТЦК та СП із заявою про надання відстрочки та отримати військово-обліковий документ із записом про відстрочку від мобілізації.

На момент виїзду у Вас повинні бути документи що посвідчують Вашу особу, військово-облікові документи із записом про відстрочку від мобілізації.

Слід звернути увагу на те, що перетин кордону осіб, які мають право на відстрочку можливий лише за наявності відповідних документів (у Вашому випадку свідоцтва про народження та посвідчення про інвалідність дитини, а також нотаріально посвідчені їх копії), що підтверджують підставу, на якій здійснюється перетин кордону під час дії воєнного стану, а також за наявності відповідної довідки та/або відмітки у військово-обліковому документі про наявність у особи відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації.

----------------

Якщо є уточнення, чи питання, пишіть.

Якщо в подальшому виникнуть будь-які питання, які потребують юридичної допомоги обов’язково звертайтесь.

Контакти для зв’язку: вайбер: 098-777-4076; 093-764-9084; телеграм: @Inna_A_1;

 

Дякую за звернення!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram