Щодо військомату

Приніс у військомат довідку з місця навчання (денна форма), пройшов медкомісію, як результат забрати прописне (повних 27 років) виписали повістку через 30 днів, відмовляться давати документ де вказана відстрочка на час навчання, натомість будуть виписувати повістки щомісяця.
Питання
1. Чи можу я отримати документ, де вказано термін відстрочки, якщо так, на основі чого?

16.12.2022 13:17 746

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
418 відгуків (416 +) (2 -)
Консультацій: 1592
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Добрий день.

Відповідно ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" не підлягають призову на особливий період військовозобов'язані здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти. 

Згідно з листом Головнокомандувача ЗСУ від 24.03.2022 № 300/1/С/962, щодо громадян України, які навчаються у закладах освіти за кордоном та на час оголошення мобілізації перебували на території України та не можуть в установленому порядку виїхати за межі України для продовження навчання, органами військового управління надано вказівку територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) стосовно призовників та військовозобов’язаних, яким надано відстрочку від призиву для продовження навчання, зокрема за кордоном, відповідно до частини 9, 15 статті 17 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та абзацу 18 статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, у військово-облікових документах зробити відповідні записи щодо надання їм відстрочки від призову (призову за мобілізацією).

Даний лист не скасований продовжує свою дію та довідка яку затверджено вказаним листом не скасовано.

Таким чином дана категорія військовозобов'язаних осіб отримає відстрочку від призову на 6 місяців, що підтверджується довідкою за формою згідно листа Головнокомандувача ЗСУ від 24.03.2022 № 300/1/С/962.

Якщо, вам відмовлять в видачі даної довідки, вимагайте внести відповідний запис про відстрочку від призову на період навчання в військово обліковий документ. 

Бажаю успіху. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram