Питання з еміграції по CUAET

Така ситуація Отримали візу по СUAET спочатку батьки та через деякий час донька(10 років). Батькам візу вже влеїли. Зараз треба відадти її паспорт щоб візу вклеїли та він в неї дісній тільки до червня місяця 2023. I я так розумію що візу вклеять до Червня. Ми звичайно його подовжемо але це можно зробити за два місяця до його закінчення.(ми не в Україні зараз) І як я знаю що до Канади можно летіти тільки якщо твій паспорт дійсний більше за 6 місяців.

Чи можливо отримати візу в ій паспорт більше ніж на до його закінчення? Чи якось подовжити коли ми подовжимо дію паспорта чи отримати візу знову для неї після червня. Чи взагалі якісь варіанти??? Буду вдячний за будь яку допомогу бо не можу знайти інформаціі по цьому питанню.

29.12.2022 14:22 773

Консультація виконавця

Добрий день.

По суті заданих питань.

Чи можливо отримати візу в ній паспорт більше ніж на до його закінчення?

Віза CUAET видаються або на певний термін або до кінця терміну дії паспорта, це вже буде вирішувати візовий офіцер. Але на практиці, у Вашому випадку, скоріше за все видадуть до його закінчення.

Єдиний спосіб на це вплинути або дізнатись це написати кризову форму за посиланням https://secure.cic.gc.ca/ClientContact/en/Crisis , та робимо наступні дії:

  • У цій графі What do you need to do? (required) обираємо Please select an option  I need help with something else 
  • Натискаємо Continue to form
  • Заповнюємо дані які Ви заповнювали при подання заявки
  • Далі безпосередньо пишемо запитання або прохання у формі Tell us about your situation

Чи якось подовжити коли ми подовжимо дію паспорта чи отримати візу знову для неї після червня. Чи взагалі якісь варіанти???

У Вашому випадку є такі варіанти:

1. Отримати візу у діючий паспорт, наприклад до червня, приїхати до Канади зробити новий паспорт або продовжити його та подати на продовження візи, віза продовжується у такий самий спосіб, як при первинному подані(детальна інформація - https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/ukraine-measures/cuaet.html). Цей варіант можливий, але потребує часу.

Стосовно можливості подорожі до Канади, якщо паспорт дійсний більше 6 місяців, тут необхідно виходити з того, що для візи CUAET таких обмежень немає та достатньо мати дійсний паспорт громадянина України та паспорт для виїзду за кордон і якщо буде надана віза перетнути кордон є можливим.

2. Продовжити дію паспорту можливо дійсно за два місяці дозакінчення його терміну дії, але можливо отримати новий паспорт для виїзду за кордон та подати його на вклеювання візи. Звісно цей варіант, якщо це можливо, буде кращим.

Порядок видання паспортів громадян України для виїзду за кордон регламентуються Постановою КМУ від 07.05.2014 року № 152 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсних та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон»(далі - Порядок)- https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/152-2014-п#n200.

Згідно п.3, п.4 Порядку, громадянин України не може мати більше двох паспортів для виїзду за кордон.Паспорт для виїзду за кордон оформляється особам, які не досягли 16-річного віку, на чотири роки, а особам, які досягли 16-річного віку, - на десять років.

Якщо Ви знаходитесь за кордоном, то Ви можете оформити дитині новий паспорт на наступних умовах.

Так, згідно п.52 Порядку, у разі постійного проживання або тимчасового перебування за кордоном для оформлення паспорта для виїзду за кордон заявник звертається до працівника закордонної дипломатичної установи та подає такі документи:

1) паспорт громадянина України (для особи, яка досягла 14-річного віку) або інший документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України.У разі коли особі не оформлювався документ, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України та/або надає право на виїзд з України і в’їзд в Україну, подається довідка про реєстрацію особи громадянином України (у разі оформлення вперше паспорта для виїзду за кордон);

2) свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави, - у разі оформлення паспорта для виїзду за кордон особі, яка не досягла 14-річного віку;

3) документ, що підтверджує постійне проживання або тимчасове перебування громадянина України за кордоном (у разі наявності);

4) документ, що посвідчує особу законного представника, та документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника, - у разі подання документів законним представником, крім випадків, коли законним представником є один із батьків;

5) відповідні документи, що підтверджують сплату консульського збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати. Оригінал документа про звільнення від сплати консульського збору повертається заявнику, а до заяви-анкети долучається його копія, засвідчена працівником шляхом проставляння відмітки “Згідно з оригіналом” із зазначенням посади, його прізвища та ініціалів, підпису та дати;

6) у разі оформлення паспорта для виїзду за кордон особі, яка не досягла 12-річного віку, або особі, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я, що підтверджується медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я, оформленим в установленому порядку, або особі, щодо якої наявний висновок про необхідність направлення особи із складових сил оборони або сил безпеки, постраждалої у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на лікування за кордон, - може бути подано одну кольорову фотокартку розміром 10-15 сантиметрів для внесення відцифрованого образу обличчя особи шляхом сканування. Фотокартка повинна відповідати вимогам Міжнародної організації цивільної авіації (IКAO) Doc 9303.

Працівник закордонної дипломатичної установи, на якого згідно з його службовими обов’язками покладаються функції з оформлення паспорта для виїзду за кордон, вчиняє дії, передбачені пунктом 32 цього Порядку, та приймає до розгляду заяву-анкету.

Після прийняття до розгляду заяви-анкети та доданих до неї документів працівник закордонної дипломатичної установи здійснює заходи з ідентифікації особи, на ім’я якої оформляється паспорт для виїзду за кордон.

Ідентифікація особи здійснюється на підставі даних, отриманих з баз даних Реєстру.

Пошук в Реєстрі інформації щодо особи здійснюється за поданими персональними даними (у тому числі тими, що змінилися).

Рішення про оформлення паспорта приймається закордонною дипломатичною установою за результатами ідентифікації особи та перевірки факту належності особи до громадянства України (у разі оформлення паспорта вперше із застосуванням засобів Реєстру).

Ідентифікація осіб, на ім’я яких оформляється паспорт для виїзду за кордон і стосовно яких відсутня інформація в базах даних Реєстру, здійснюється відповідно до наявних облікових документів, відомчих реєстрів, картотек, баз даних.

Рішення щодо оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта для виїзду за кордон приймається працівником закордонної дипломатичної установи за результатами ідентифікації особи та перевірки факту належності до громадянства України.

Якщо у Вас залишились додаткові питання можете звертатися на пошту lexfirmgp@gmail.com або за допомогою месенджерів(0951856806).

Дякую за звернення, буду вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram