Декларації про майновий стан і доходи при виїзді на ПМЖ

Добрий день.
Прошу допомогти зрозуміти за який период треба надати декларації як людина їде на пмж.
У описи до наданя дозволу вказано, що треба надати:
"Декларації про майновий стан і доходи за три останні звітні податкові періоди (у разі наявності невиконаного обов’язку з подання) та за звітний період поточного року (з початку поточного року до строку, на який припадає день подання такої декларації)".

1. Якщо я три остані попердні звітні роки не був ФОП, а працював як найманий працівник та не мав інших підстав для подання декларації (спадщина, продаж майна тощо), то чи треба надавати такі звіти, чи достатно подати за поточний рік?
2. І що значіть: "та за звітний період поточного року (з початку поточного року до строку, на який припадає день подання такої декларації)" Тобто надати звіт на день, у який подається звіт? Але ж звіт за 2022 подається до 01.03.2023, то треба ще подавати декларацію за два місяці 2023 року? але ж хіба приймуть за 2023 рік зараз?

Прощу, допоможіть розібратись! Дякую!

03.02.2023 15:47 652

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 242
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Так, Вам дійсно треба подати декларації про майновий стан та доходи за 2020, 2021, 2022 роки, в яких вказати види отриманих Вами доходів (суми виплаченої заробітної плати). Цю інформацію можна отримати, зробивши в Електронному кабінеті платника податків запит про надання інформації з Державного реєстру фізичних осіб (для цього потрібен електронний ключ). Також необхідно подати декларацію за 2023 рік, за період з 01.01.2023 року по дату подання такої декларації (наприклад, якщо подаєте сьогодні, то по 03.02.2023). Якщо в цьому році доходів (зарплати не було), ставите нулі. Всі чотири декларації подаються разом із Заявою про надання довідки про подану декларацію про майновий стан та доходи (про сплату або відсутність податкових зобов'язань). У Вас все приймуть та нададуть Вам довідку для виїзду  на ПМЖ.

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном 050-301-67-55 (будь-який мессенджер). Можу допомогти із отримання інформації з реєстру, заповненням декларацій та заяви та спілкуванням з податковим органом.

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram