Повідомлення в податкову по КІК допомога скласти

Як має виглядати повідомлення в податкову по КІК?  Як воно виглядає та який порядок подання?

Прохання допомогти правильно скласти повідомлення

Дякую

14.02.2023 19:22 920

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 4 роки
702 відгука (701 +) (1 -)
Консультацій: 1855
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий вечір.

Ви маєте подати Повідомлення протягом 60 днів з дня набуття (початку здійснення фактичного контролю) або у разі відчуження частки (припинення фактичного контролю) частки в іноземній юридичній особі в електронному кабінеті платника податків з формою, що встановлена Наказом Мінфіна №502 (див. за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1525-21#top)

Повідомлення подається по місцю проживання (якщо подає фізична особа) через електронний кабінет платника податків див. за посиланням: Електронний кабінет платника (tax.gov.ua)

Поки що в електронному кабінеті я не бачу цієї форми повідомлення в вікні "ведення звітності" або "запити". При цьому, якщо Ви бажаєте подати повідомлення, можна заповнити форму за Наказом Мінфіна №502 в електронному форматі, та подати через кабінет скористувавшись функцією "Листування з ДПС". В ел кабінет можна увійти через електронний цифровий підпис. 

Ще варто звернути увагу на те, що штраф за неподання повідомлення: 300 розмірів податкових мінімумів , тобто 660 300грн.

При цьому, Законом України від 3 березня 2022 року № 2118-IX Про внесення змін до Податко... | від 03.03.2022 № 2118-IX (rada.gov.ua)  вказано, що  у разі  відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності платники податків звільняються від передбаченої цим Кодексом відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Тобто, відповідальності за неподання повідомлення (або звіту по КІК у складі податкової декларації про майновий стан), не буде при умові виконання цього обов'язку протягом 3 місяців після припинення воєнного стану. 

Для того, щоб допомогти заповнити форму, треба  надати мені інформацію (податкову) та про КІК, в якій країні перебуває, назва компанії, розмір частки тощо.

Тож, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram