Як звільнитися з тро

Доброго дня хочу звільнитися з тро в мене небуло мед комісії ,в мене нервові розклади і з`являєтся друга язва (невирезана) я вступив в тро в Києві а зараз мене тримають в яготині без моєї згоди допоможіть з моєю ситуацією

21.02.2023 17:38 1572

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
726 відгуків (725 +) (1 -)
Консультацій: 1846
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

З вашого питання незрозуміло, в якому саме ТрО Ви перебуваєте - в ТрО ДФТГ, чи в ТрО ЗСУ. Тому роз'ясню по кожному випадку окремо:

1. Перебування в ТрО ДФТГ:

У відповідності до "Положення про добровольчі формування територіальних громад", Особа, яка виявила бажання стати членом добровольчого формування, подає заяву на ім’я командира добровольчого формування. Командир добровольчого формування ухвалює рішення про зарахування до членства у добровольчому формуванні протягом семи робочих днів. Контракт добровольця територіальної оборони укладається між командиром добровольчого формування та особою, яка подала заяву щодо членства в добровольчому формуванні. Контракт добровольця територіальної оборони укладається в чотирьох примірниках. 

Підставами припинення контракту добровольця територіальної оборони є:

- закінчення строку контракту;
- порушення умов контракту або присяги добровольця територіальної оборони;
- заява добровольця територіальної оборони про припинення контракту;
- призов (прийняття) на військову службу;
- незадовільний стан здоров’я добровольця територіальної оборони.

У разі подання членом добровольчого формування письмової заяви з вимогою щодо розірвання укладеного ним контракту його повноваження припиняються з моменту прийняття рішення командиром добровольчого формування на підставі поданої заяви.

Отже, якщо Ви перебуваєте в ТрО ДФТГ, то Вам достатньо написати заяву про розірвання контракту на підставі незадовільного стану здоров'я, та подати цю заяву командиру.

2. ТрО ЗСУ:

В цьому випадку Ви фактично являєтесь мобілізованим військовослужбовцем, і не можете звільнитися за заявою.

Що можна зробити:

написати на ім'я командира частини Рапорт. В рапорті вказати, що із-за поганого стану здоров'я просите направити вас на обстеження в спеціалізований медичний заклад. У відповідності до пункту 6.4. "Положення по військово-лікарську експертизу", У разі виявлення під час обстеження або лікування у військовому лікувальному закладі у військовослужбовця захворювання, які зумовлюють у воєнний час - обмежену придатність, або непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку, ці особи направляються на медичний огляд для встановлення ступеня придатності до військової служби за рішенням начальника військового лікувального закладу на підставі подання начальника лікувального відділення, у якому обстежується (лікується) військовослужбовець.

Тобто начальник лікувального закладу направить Вас на ВЛК для встановлення ступеня придатності до військової служби.

Щодо можливого висновку ВЛК: 

Виразкова хвороба шлунка - це стаття 53 Розкладу хвороб Наказу № 402.

До пункту "а" належать:

- виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, ускладнена пенетрацією, стенозом пілоробульбарної зони (затримкою контрастної речовини в шлунку більше 24 годин), що супроводжується занепадом живлення за наявності протипоказань до оперативного лікування або відмови від нього.

До пункту "б" належать:

виразкова хвороба з виразками, що довго не рубцюються (з локалізацією в шлунку протягом трьох місяців і більше, з локалізацією в дванадцятипалій кишці протягом двох місяців і більше);
- виразкова хвороба з частими (два рази і більше на рік) рецидивами виразки, що потребують тривалого стаціонарного лікування (більше двох тижнів);
- виразкова хвороба з гігантськими (3 см і більше в шлунку або 2 см і більше у дванадцятипалій кишці) виразками;
- виразкова хвороба дванадцятипалої кишки із позацибулинною локалізацією виразки;
- виразкова хвороба шлунка, дванадцятипалої кишки з множинними (дві та більше) виразками за останні 5 років;
- виразкова хвороба, ускладнена кровотечею з розвитком післягеморагічної анемії (лікована консервативно) або перфорацією (протягом 5 років після зазначених ускладнень);
- виразкова хвороба, ускладнена грубою рубцевою деформацією цибулини дванадцятипалої кишки при помірних порушеннях евакуаторно-моторної функції.

Стаття 53-а означатиме непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку.

Стаття 53-б означає, що непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально - тобто найімовірніше встановлять обмежену придатність.

Якщо залишились питання, або щось незрозуміло - пишіть мені на мою пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram