Довідка про тимчасову непридатність до військової служби

При проходженні ВЛК поставили діагноз гнійна радикулярна кіста і було зроблено хірургічне видалення новоутворення. Лікар хірург в карткі обстеження поставив статтю 56 наказ 402 МОЗ і встановив строк для реабілітації 2 місяці.
Після цього я з актом обстеження, висновком лікаря, карткою обстеження звернувся до воєнкомату для отримання довідки про тимчасову непридатність, передавши в руки працівникові даної установи всі вищезазначені документи, цей працівник відповів що ніякі довідки ми не видаєм і виписав міні повістку на проходження ВЛК через 2 місяці. Питання полягає в тому що чи маю я право на отримання довідки про тимчасову непридатність і що потрібно зробити щоб її отримати?

19.04.2023 18:40 850

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
425 відгуків (423 +) (2 -)
Консультацій: 1615
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Добрий вечір. Відповідно до п.3.8 наказу МОУ №402 після закінчення медичного обстеження під час мобілізації ВЛК виносить щодо військовозобов’язаного одну із таких постанов:

"Придатний до військової служби";

"Тимчасово непридатний до військової служби (вказати дату повторного огляду)";

"Непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку".

Постанови ВЛК військових комісаріатів оформлюються довідкою ВЛК (додаток 4 до Наказу МОУ №402) у двох примірниках, яка не підлягає затвердженню штатною ВЛК і дійсна протягом шести місяців з дня медичного огляду. Копія довідки видається на руки особі, яка пройшла медичний огляд.

Таким чином ви маєте прав на отримання копію постанови ВЛК у формі довідки ВЛК (додаток 4 до Наказу МОУ №402)

Вам необхідно звернутись до голови ВЛК з  актом обстеження, висновком лікаря, карткою обстеження звернувся та попросити видати таку довідку, відмовити вам не мають права. 

Якщо ВЛК відмовляють, звертайтесь до управління військової служби правопорядку (контакти за посиланням https://www.mil.gov.ua/kontakti/telefoni-doviri.html) або можна оскаржити бездіяльність в судовому порядку, але суд розглядає мінімум 60 днів та 30 днів на набрання законної сили рішення якщо не буде подана апеляція (тимчасова непридатність закінчиться)тому краще до ВСП. 

Бажаю успіху. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram