Ставлять в наряд на добу за добу цілий місяць, що робити?

Доброго дня, цікавить питання щодо часу на відпочинок військовослужбовцям які працюють в добовому наряді 24години
Скільки їм передбачено вихідних , чи може бути більше двох змін на тиждень якщо норми робочої праці дозволяють залучати до праці не більше ніж на 40годин на тиждень ?
Скільки годин праці максимальне для військовослужбовців на місяць ? В мене наряди сутка через сутку це нормально? Що робити якщо порушують ці права?

07.05.2023 11:44 4590

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат
У сервісі: 3 роки
144 відгука (144 +) (0 -)
Консультацій: 700

Вітаю!

ЯКЩО ВИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ ТО ВАША ДІЯЛЬНІСТЬ РЕГЛАМЕНТУЄТЬСЯ СТАТУТАМИ ЗСУ ТА

ЗАКОНОМ УКРАЇНИ «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»:

Стаття 10. Службовий час і час відпочинку військовослужбовців

1. Загальна тривалість службового часу військовослужбовців на тиждень не може перевищувати нормальної тривалості робочого часу за відповідний період, визначеної законодавством України, за винятком випадків, передбачених пунктом 5 цієї статті.

5. Військові навчання, походи кораблів, бойові стрільби та бойове чергування, несення служби в добовому наряді та інші заходи, пов'язані із забезпеченням боєготовності військових частин, здійснюються без обмеження загальної тривалості службового часу.

хххххххххх

ЗАКОН УКРАЇНИ

ПРО СТАТУТ ВНУТРІШНЬОЇ СЛУЖБИ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ 

267. Добовий наряд призначається для підтримання внутрішнього порядку, охорони особового складу, озброєння, боєприпасів, бойової та іншої техніки, приміщень і майна військової частини (підрозділу), контролю за станом справ у підрозділах і своєчасного вжиття заходів для запобігання правопорушенням, а також для виконання інших обов'язків внутрішньої служби.

279. Підрозділи призначаються в наряд разом із своїми командирами.

Черговість перебування в наряді військовослужбовців офіцерського складу військової частини, військовослужбовців сержантського (старшинського) складу (крім строкової військової служби) управління та штабу військової частини, а також черговість перебування в наряді підрозділів військової частини встановлюється начальником штабу військової частини.

Черговість перебування в наряді в роті між взводами встановлюється головним сержантом роти, а у взводі між військовослужбовцями - головним сержантом (заступником командира) взводу.

Наряди розподіляються серед військовослужбовців рівномірно.

283. У ніч напередодні заступання в наряд підрозділи та особи, призначені в добовий наряд, звільняються від усіх занять і робіт.

284. У день заступання в наряд у години, зазначені в розпорядку дня, особовому складові надається не менше 3 годин для підготовки до несення служби і не менше однієї години для відпочинку (сну).

ВИСНОВОК:

1. Несення служби в добовому наряді здійснюються без обмеження загальної тривалості службового часу.

2. Наряди розподіляються серед військовослужбовців рівномірно.

3. ВАШ ВІДПОЧИНОК ПЕРЕД ЗАСТУПАННЯМ В НАРЯД ПОВИНЕНН БУТИ НАСТУПНИЙ:

  • У ніч напередодні заступання в наряд Вас повинні звільнити від усіх занять і робіт;
  • У день заступання в наряд у години, зазначені в розпорядку дня Вам повинні надати не менше 3 годин для підготовки до несення служби і не менше однієї години для відпочинку (сну).
Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram