Арешт коштів.

Мною було взято в борг сумму грошей (12000 грн.) 04.06.2019р.
19.03.2021 - На мої всі рахунки було накладено арешт, хоча оповіщення про засідання суду я не отримував. Суд постановив - Накласти арешт на грошові кошти, що містяться на відкритих рахунках, а також на кошти на рахунках, що будуть відкриті після винесення постанови про арешт коштів боржника, крім коштів, що містяться на рахунках накладення арешту та/або звернення стягнення на які заборонено законом, та належить боржнику: у межах суми звернення стягнення з урахуванням виконавчого збору/основної винагороди приватного виконавця, витрат виконавчого провадження, штрафів 16700 грн. Чи можно оскаржити цю постанову зараз, та вийти на оплату боргу на ту сумму котру я брав. Якщо ні, то як краще мені зробити оплату данного борга, через які сервіси і як зняти після цього арешт з моїх рахунків. Хочу отримати кваліфіковану консультацію з подальшою оплатою послуг що мені нададуть. Всі документи та інформацію готовий показати.

21.05.2023 22:07 411

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 242
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго вечора. Дякую за вибір.

Як свідчить зміст Вашого питання, скоріш за все існує судове рішення про стягнення з Вас суми боргу і таке рішення набрало законної сили. На підставі такого рішення державним або приватним виконавцем відкрито виконавче провадження по примусовому виконанню судового рішення, в межах якого було накладено арешт на Ваші рахунки.

При цьому сума зоборгованості збільшилась на суму судового сбору, яку сплатив Ваш кредитор під час звернення до суду - це приблизно 1000 грн.; суму виконавчого збору - 10% від суми стягнення та витрати виконавчого провадження - щонайменше 300 грн. Чому загальна сума заборгованості склала саме 16700 грн. можна  визначити після ознайомлення з текстом судового рішення (можливо є ще витрати на правовову допомогу, відсотки та індекс інфляції).

Сенсу оскаржувати постанову про відкриття виконавчого провадження та арешт рахунків немає, адже ці документи винесені на підставі судового рішення, що набрало законної сили у відповідності до положень Закону України "Про виконавче провадження". Це в будь-якому разі не призведе до зменшення суми стягнення. Теоретично можна спробувати оскаржити судове рішення. Але за умови безспірності вимог про стягнення боргу сам лише факт неналежного повідомлення Вас про наявність судового процесу, якщо його можна буде довести, не змінить стан речей на Вашу користь. Крім того, Вам буде необхідно витратити кошти на сплату судового збору, на оплату послуг адвоката. А досягнення позитивного результату малоймовірне.

За таких обставин краще зосередитись на сплаті боргу. Сплати борг можна через банківську установу готівковими коштами, або з банківського рахунку іншої особи (оскільки Ваші заарештовані). Реквізити для сплати можна знайти, якщо Ви надасте дещо більше інформації (щонайменше прізвище, ім'я, по-батькові).

Після оплати, арешти з рахунків будуть зняти, додаткових дій вчиняти не потрібно. Можливо прийдеться зателефонувати виконавцю та нагадати про себе.

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном 050-301-67-55 (будь-який мессенджер)

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Артем
    Артем
    11 місяців
    Консультацiя № 47209
    Арешт коштів.

    Дякую за кваліфіковану консультацію. Дуже задоволенний швидкістю обгрунтованніх відповідей. Раджу звертатись саме до цього спеціаліста.

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram