Фоп 2 група,виготовляю меблі за індивідуальним замовленням,чи потрібний рро

Я ФОП2 група виготовляю меблі за індивідуальним замовленням та розмірами.(квед31,09/31,01/31,02/31/03)розрахунок клієнтів на ключ карту або готівка розділені на дві частини 1)аванс на матеріал.2)решта піся виготовлення меблів питання чи потрібен рро ,чи можна в мому випадку ссилатись на закон ,№ 265/95 стаття 9. Реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються:

1) при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва та наданні послуг підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності,

28.05.2023 11:47 992

Консультація виконавця

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
У сервісі: 5 років
59 відгуків (59 +) (0 -)
Консультацій: 213
Топ 3 спеціалізації:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

     Вітаю!

    Згадана Вами норма Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» поширюється саме на підприємства, установи та організації, що продають товари власного виробництва, тобто на юридичних осіб, а ФОП не є юридичною особою, тож застосувати зазначену норму Ви, нажаль, не можете.

    Єдиним варіантом для Вас зараз не застосовувати РРО або ПРРО є приймання безготівкової оплати, але не на карту-ключ до рахунку, а саме на підприємницький рахунок у повному форматі IBAN. Всі інші варіанти для Вас є розрахунковою операцією, що потребує застосування РРО або ПРРО.

    Також, якщо Ваш річний обсяг доходів ФОП не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у минулому році це 1 085 500 грн., а в цьому році це 1 118 900 грн.), то Ви можете до 15 червня подати до ДПС заяву про перехід на 1 групу єдиного податку і з 1 липня не застосовувати РРО або ПРРО незалежно від будь-якої форми чи способу розрахунків. Виготовлення меблів за індивідуальним замовленням є дозволеним для першої групи видом діяльності, а згідно пп.296.10. ст. 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

    З повагою, аудитор Ігор Бутник.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram