Мобілізація

Доброго дня, якщо я батько дитини з РАС (риси аутистичного спектру) дитині 2,5 роки, групи інвалідності немає. Чи підлягаю я мобілізації?

28.05.2023 22:01 526

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
705 відгуків (704 +) (1 -)
Консультацій: 1808
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Вітаю!

У відповідності до Розділу VI Постанови Кабінету міністрів України № 1161 від 27.12.2016 року "Про затвердження переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність", Дитячий аутизм відноситься до тяжких психічних розладів.

Перелік осіб, які не підлягають мобілізації, наведений в статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". У відповідності до вищезгаданої статті, не підлягають мобілізації військовозобов’язані, які виховують дитину, хвору на: тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, що підтверджується документом, виданим лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я в порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, але якій не встановлено інвалідність.

Ви батько дитини з РАС, дитині 2,5 роки - тобто виконуються умови і Постанови КМУ № 1161, і Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". 

Таким чином, Ви не підлягаєте мобілізації.

Окрім цього, у відповідності до Постанови  № 1161, якщо клінічний перебіг захворювання та функціонального стану органів і систем характеризується як порушений або аномальний розвиток, що проявляється у віці до трьох років, то Ви ще й маєте право на одержання державної допомоги на дитину.

Вам необхідно прийти до свого ТЦК, взяти з собою наступні документи:

- ваш паспорт і код;
- ваш військово-обліковий документ (військовий квиток, тимчасове посвідчення, приписне);
- свідоцтво про шлюб;
- свідоцтво про народження дитини;
- документ, що підтверджує наявність у дитини розладів аутичного спектру.

.

Якщо залишились питання, або щось незрозуміло - пишіть мені на мою пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Павло Скороход
    Павло Скороход
    9 місяців
    Консультацiя № 47352
    Мобілізація

    Дякую, швидко та доступно відповіли!

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram