Термін відпустки

Добрий день. Цікавить таке питання. Працюю у навчальному закладі на 0,5 ставки заступником директора з НВР, та 0,5 ставки кадровик. За заступник директора маю 56 календарних днів відпустки та матеріальну допомогу, а за кадровика - 24 календарні дні без матеріальної допомоги, так як мотивують, що я її маю вже за посаду заступника директора. Чи мають право мені в таких розмірах надавати відпустку, тобто по кожній посаді окремо. Чи повинні надати мені відпустку більшої тривалості? Дякую

14.06.2023 12:37 417

Консультація виконавця

Галина Токмач
Юрист Мирноград
У сервісі: 4 роки
133 відгука (133 +) (0 -)
Консультацій: 459
Топ 3 спеціалізації:
  • Трудове право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня!

Чи мають право мені в таких розмірах надавати відпустку, тобто по кожній посаді окремо.  - ні, відпустка за сумісництвом надається одночасно з відпусткою за основною посадою. Тобто, якщо Ви хочете з 01 липня взяти відпустку за посадою заступника директора з НВР, то відпустку за посадою кадровика також повинні брати з 01 липня.

Якщо за основною посадою відпустка більша, ніж за сумісництвом, то відповідно до статті 25 Закону України «Про відпустки» за бажанням працівника-сумісника йому надається відпустка без збереження заробітної плати на термін до закінчення відпустки за основною посадою.

Чи повинні надати мені відпустку більшої тривалості? - ні, загальна тривалість вашої відпустки буде 56 к.д.

Всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram