Хочу дізнатися чи правильно складені пункти в договорі

Ми як тату студія, навчаємо майбутніх майстрів, хочу звернути вашу увагу на пункт 12, про повернення коштів у разі відмови проходження курсу за який оплатили, нам ж також має бути відшкодування за витрачений час і матеріали, як правильно?

18.06.2023 13:54 456

Консультація виконавця

Роксолана Вороніна
Юрист
У сервісі: 1 рік
11 відгуків (11 +) (0 -)
Консультацій: 23

Доброго дня. Зазначений вами договір про надання освітніх послуг належить до "договору про надання послуг" загальні положення, якого визначає глава 63 (починаючи з ст 901) ЦКУ.

Пункт 12 вашого договору (про який йде мова в запитані) не суперечить вимогам ст. 903 ЦКУ:

Плата за договором про надання послуг

1. Якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов'язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором.

2. У разі неможливості виконати договір про надання послуг, що виникла не з вини виконавця, замовник зобов'язаний виплатити виконавцеві розумну плату. Якщо неможливість виконати договір виникла з вини замовника, він зобов'язаний виплатити виконавцеві (ВАМ) плату в повному обсязі, якщо інше не встановлено договором або законом.

Отже, у вашому договорі чітко встановлено розміри утримання коштів в залежності від етапу надання послуг. Єдине, що рекомендую вам при узгодженні з учнями (замовниками освітніх послуг) оплати частинами пам*ятати про цей пункт в договорі та правильно визначити дати і суми розтермінування оплати аби за потреби змогти застосувати п 12 (щоб не скалалась ситуація на кшталт: вам учень оплатив 50 % від загальної суми, а опісля 5 уроку відмовився з особистих причин проходити решту навчання; ви б мали утримати з такого учня 60 % від загальної суми проте оплату маєте лише 50 %).

Успіхів вам! Буду вдячна за відгук!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram