Дтп в подорожі (я - потерпіла сторона)

Дтп трапилось в дорозі проїздом через місто «Рівне»
Я потерпіла сторона, але з іншого міста та області.
Первинно питання компенсації хотіли вирішити через європротокол, але висновок експерта призводить до значно вищих сум, що не покриє європротокол.
Якщо подавати справу в суд, чи можна це роботи за місцем проживання. Чи суд проходитиме в місті Рівне?

28.06.2023 20:20 506

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 242
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

За загальним правилом суд розглядає справу за зареєстрованим місцем проживання відповідача, тобто в Вашому випадку - винуватця ДТП.

Але після отримання висновку експерта, перш за все треба звернутись безпосередньо до винуватця ДТП та запропонувати в добровільному порядку відшкодувати суму, що не покриває виплата за європротоколом. Він добровільно погодился на врегулювання ситуації із застосуванням європротоколу, отже повинен усвідомлювати, що його страхова компанія не буде відшкодовувати суму, що перевищує 50 тис. грн.

Якщо ж він не погодиться добровільно, то треба буде звертатись до суду. Проте майте на увазі, що це не буде класичний судовий процес із судовими засіданнями та викликом сторін. Скоріш за все сума стягнення буде менша ніж 268400 грн. А за таких умов справа є малозначної та розглядається в порядку спрощенного провадження без виклику сторін. Тобто необхідно буде скласти позовну заяву, додати до неї, перш за все, еспертизу, та інші докази та направити все це до суду. Через 2 місяця (а на практиці через 3-4) суд надішле Вам рішення. За таких обставин, неважливо де розглядається справа, важливо правильно підготовути позов та надати всі докази. Для цього раджу звернутись до фахівця, який з використанням системи Електронний суд зробить все швидко та зможе чітко контролювати весь процес. До речі, вартість послуг фахівця як і вартість експертизи Ви також можете стягнути з винуватця ДТП.

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном 050-301-67-55 (будь-який мессенджер)

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною, буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram