Яка процедура зміни неіснуючої (помилкової) адреси в кадастрових документах?

Яка процедура зміни неіснуючої адреси в кадастрових документах (приватизація відбувалась ДО формування електронної кадастрової карти) на існуючу?

Опис проблеми: при оформленні спадщини, нотаріус переоформила на спадкоємця земельну ділянку, але не змогла переоформити садовий будинок (будинок збудовано у 1991 році, документи БТІ на руках), оскільки, раніше присвоєна адреса відсутня в сучасному офіційному довіднику вулиць м.Києва.
Для переробки документів в БТІ необхідна підстава для присвоєння нової адреси: або рішення суду, або виправлена адреса земельної ділянки. Можливо є ще якісь варіанти?
04.07.2023 13:10 379

Консультація виконавця

Ілля Хромець
Юрист
У сервісі: 4 роки
31 відгук (30 +) (1 -)
Консультацій: 107

Доброго дня!

Варіанти ще є.

Відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» рішення про перейменування вулиць та зміна номерів об’єктів нерухомого майна ухвалюють міські, сільські і селищні ради. Тобто, такі рішення є компетенцією органів місцевого самоврядування.

Вам необхідно звернутись із заявою до міської ради про надання Вам довідки про перейменування вулиці на якій знаходиться Ваш будинок. В заяві слід зазначити стару назву та адресу, можна додати копію документів на будинок.

Отримання довідки є необхідним, якщо здійснюються певні нотаріальні дії зі своєю нерухомістю, і потрібно внести зміни у правовстановлюючі документи.

Орган місцевого самоврядування має в місячний термін видати Вам довідку про зміну назви вулиці та номеру будинку, якщо таке відбулося за цей час. Якщо назва мінялася декілька разів, то про це також має бути зазначено у довідці.

Після отримання довідки від міської ради Ви надаєте цю довідку в БТІ та нотаріусу, що є підставною для внесення змін до документів.

Видача довідки здійснюється безоплатно.

Питання врегульоване нормативними актами:

  1. Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні";
  2. Постанова КМУ від 07.07.2021 № 690 "Про затвердження Порядку присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам нерухомого майна".

 

Всього Вам доброго!

В разі необхідності правової підтримки, або іншої допомоги, звертайтесь.

Контакти виконавця: вайбер 0987774076, телеграм https://t.me/Inna_A_1

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram